EST. 2002

Bayliss Papa V4-re váltana

Az ausztrál versenyző egy interjúban beszélt az idei tapasztalatairól és a jövő évi terveiről.

„ Nagyon jó, hogy újra versenyezhetek, először aggódtam a versenytempó miatt. Azonban kellemes meglepetés volt az első pár verseny, tudtam küzdeni a többiekkel. Meglátjuk, hogyan alakulnak az utolsó futamok. A következő évben még szeretnék maradni, csak akkor hagyom abba ha a hanyatlás jeleit veszem észre, amikor már nem leszek elég gyors. „

A Ducati bemutatta a V4 Panigale-t, ami jövőre a WSBK-ban próbálja megtörni a Kawasaki hegemóniát. A riporter természetesen Troy-nak is feltette a kérdést: Váltanál V4-re?

„ A Panigale nagyon jól szerepel idén a bajnokságban, vannak még fejlesztési ötleteink de természetesen váltanék V4-re. A jelenlegi modell 1100 cm3 ami nem felel meg a szabályoknak, ezért meg kell várnunk R1000 modellt. Ausztráliában ezek a modellek mindig késéssel érkeznek, talán már jövőre is de 2020-ra biztosan lesz már a ASBK-ban is V! Ducati. Addig is az 1299 Panigaleval versenyzek”.

Troy idén túl van egy baleseten, gyors felépülését annak is köszönheti , hogy télen indult a NSW Supermoto bajnokságban ami jó alapokat nyújtott a versenyszezonra. Elmondta még, hogy a dobogó legfelső fokára vágyik amit talán idén egy futamon meg is szerezhet.

Mi mindenesetre drukkolunk neki, reméljük sok régi motoros tér majd vissza kisebb versenyekbe, mindenki örömére.

ugrás fel