EST. 2002

Bercy SX: Stewart bekezdett

Szöveg: -nn- Fotó: Simon Cudby

Ha egy óriási közhellyel kezdeném ezt a beszámolót, akkor kapásból a „jött, látott, győzött” agyoncsépelt szállóige ugrana be. Akármennyire is csontig rágott a fenti idézet, Stewart mester teljesítményét a 25. Bercy Szuperkrosszon, nehezen lehetne máshogy szavakba önteni. Talán a „lehengerlő, parádés, bámulatos” jelzőtrióval tudnám még szemléltetni James motorozását a pénteki és a szombati döntőben.

Edzések: kipipálva. Qualifikáció: kipipálva. Verseny: kipipálva. Stewartot még csak megközelíteni sem tudta senki a Bercy sportcsarnokban felhúzott mikiegér pályán. Na de, hogy miért is? Nincs itt a jelenlegi címvédő, Chad Reed. Pedig az előzetes sajtóorgánumok előszeretettel használták a „Visszavágó” szintúgy agyonhasznált felkiáltást, visszautalva a U.S Openre. Na puff, ez nem jött be!. Van viszont két fogatlan oroszlánunk: David Vuillemin és Kevin Windham. Na ők azok, akik nem sok vizet zavartak eddig.

Egy fiatal amerikai, Justin Brayton viszont meggyőzően hozta az ezüstöt mindkét nap. A KTM motorosa mellett a jövőre már a nagykategóriába belépő Josh Grant is meg-megvillant, az első fináléban például a harmadik helyen kocogott be, a második nap meg vezető helyről dobta el a Yamahát egy mosódeszkás részen.

A franciák egyelőre szenvednek. Vuillemin kawasakis visszatérése az európai kontinensre kicsit nyögvenyelősre sikerült, Nico Aubin ismét bebizonyította, hogy jobban megy neki a motokrossz, Ben Coisy pedig eltűnt a mezőnyben, mint Damon Hill. Biztos, hogy nem ezzel a teljesítménnyel győzte meg a Honda amerikai vezérkarát a gall, hogy teljes szezont mehessen a szuperkrossz bajnokságban.

Egy szuperdöntő még vár a mezőnyre, bár az eddig látottak alapján nehéz lesz megfosztani a Bercy Kriálya címtől James Stewartot. Azért próbálkozni lehet!

MX hírek a Superpole jóvoltából

A [motorinfo.hu]n az MX híreket az O’neal motokrossz felszerelések magyarországi importore, a Superpole KFT. támogatja.

ugrás fel