EST. 2002

Biaggi: „Úgy tűnik, nincs esélye az SBK-nak”

A három futamos módosítás kapcsán a „kalóz” is kifejtette véleményét. Szerinte most minden a MotoGP körül forog és széria motorokra épített sorozat lassan süllyed.

” Ma minden a MotoGP körül forog, hogy ez ok vagy sem, de így van. Ezekben az években tanúja voltam az SBK hanyatlásának, aminek magam is kerestem okait. Még mindig emlékszem a 2007-es Vallelungában rendezett futamra, aholrengeteg  ember volt jelen a lelátókon. Úgy gondolom, hogy az egyik fő probléma, hogy a gyártók nincsenek hivatalosan elkötelezve a sorozat mellett ( kivéve a Kawasaki ). A gyártók hivatalos jelenléte nagyobb tőkét garantál, amelyet a verseny és a bajnokság promóciós tevékenységeinek javítására lehet felhasználni. A MotoGP-ben ez az elkötelezettség megvalósult, de nem szabad elfelejteni, hogy a gazdasági válságban sok gyártónak döntenie kellett hol helyezzék el a kevesebb forrást.  A problémára úgy tűnik már nincs kiút! A következő évben a SportMediaset sem követi a bajnokságot, lehet az Aprilia is elhagyja a sorozatot.”

Biagginak igaza van, egész évben jeleztük, hogy a sorozat zátonyra futott a Kawasaki dominancia miatt. Azonban mi még nem temetnék az SBK-t, egy egyszerű de jó szabályozással, lehetne életet lehelni a rajtrácsba.

ugrás fel