EST. 2002

Black Motors-os szezonkezdet

A múlt héten az M3-as felé vitt az utam, amikor elővettem a garázsból a motoromat. És ha már arra mentem, akkor bementem az üzletvezetővel beszélgetni kicsit.

Először az kérdezetem Lacitól, hogy a hideg tél kimaradtával, hogy indult náluk a szezon?
Piszok jól kezdődött a szezon a meleg januárban. Még jobb is lehetett volna, ha megérkeznek az új modellek februárban. Mivel ezek csak most érkeznek ezért most egy kicsit sűrű a program. Az új vizsgázatási rendszer miatt kicsit lassabb a kiszolgálás, de mi mindent megteszünk, hogy a vevőinknek minél hamarabb át tudjuk adni a Suzukijaikat.

A gazdasági intézkedések mennyire érezhetőek itt a motoreladásokon?
Nagyon féltünk, hogy rossz lesz, de úgy néz ki, hogy talán nem lesz annyira gyenge az év, mint amit vártunk. Szerencsére a motorvásárlók köre talán nem annyira érzi meg ezt a dolgot. Azért én még mindig nem vagyok optimista. Két réteg vásárol nálunk a motorfanatikusok, akik megtehetik maguknak és a középréteg, akik a túrázáshoz és az ingázáshoz vásárolnak motorkerékpárt. Az utóbbi csoport vásárlói valószínűleg kevesebben lesznek. Ők azok, akik régen motoroztak, és valamiért abbahagyták. Talán épp azért, mert elkezdtek vállalkozni, aztán építettek egy házat, vettek autót, stb. és most pont itt lenne az ideje a motorvásárlásnak is, pont ők azok, akik a legjobban meg vannak most szorítva. A VZR1800 és a GSXR 1000-esek valószínűleg menni fognak, míg az SV, Bandit és a DL kategória vevői gondolkodóba esnek. A 2004-es évünk volt a legjobb, ami úgy kezdődött, hogy januárban eladtunk egy Hayabusát. Az idei év is pont így indult, úgyhogy reméljük ez jó kabala lesz 2007-re, és felülmúljuk a 2004-es évünket.

A szomszéd üzletben a tartozékok vannak. Ez már régóta jól megy nálatok. Milyen termékek vannak most a kínálatban?
A bolt profilját kb 70%-ban az off-road teszi ki. Gumik, cross felszerelések és a túrázók is megtalálják nálunk a felszerelésüket. Az Auner katalógusából mindent meg tudsz venni nálunk, Alpinestars, Fox ruházatok és az Oxtar csizmák is vannak a polcokon. Putoline olajakat is forgalmazunk, aminek a légszűrőolaja az egyik legjobb a piacon. De természetesen az egész Putoline termékskála megtalálható nálunk, a Castrollal együtt. Ez az kettősség az egész választékunkra igaz. Mindenből tartunk egy jobb és egy olcsóbb kategóriát, láncok, gumik is vannak így a kínálatban.

Nagyon jelentős a cég sporttevékenysége is. Idén kiket szpozoráltok?
Crossban a Borka Jani és a Czuni Laci akik a nagyobb nevek a magyar bajnokságban, Tóth Ádám, aki supermotózik, az enduró bajnokságban is mindig ott vagyunk, a gyorsaságiban idén is ott lesz a Bitter Sanyi, akivel már nagyon régóta együttműködünk, ő megy a GSXR kupa teljes szezonjában és van még egy motorunk amire Szabó Henrik (Superbike Magazin) ül fel.

Egyébként a GSXR kupának a csapatbajnokságát mi nyertük meg tavaly, amire nagyon büszkék vagyunk! A Szabó Henrik, Bitter Sanyi és a Magda Attila mellett te is a segítségünkre voltál, úgyhogy mindent tudsz róla, nektek köszönhetjük ezt a szép kis díjat.

Ez a sok versenyző támogatás visszajön valahogy?
Ezt nem lehet forintosítani. Ennek számomra nagy sportértéke van és nem azért támogatok bárkit is, mert újabb vásárlókat remélek tőle. Volt egy pár év, amikor nagyon megégettük magunkat, és nagy ráfizetés volt, de utána mindig jött egy új év ami pozitív változásokat hozott.

Visszatérve a nagy vásárlóközönséghez. Van most valamilyen akciótok?
Itt van például ez az új GSXR 1000-es, ami még szabad, de az Auner üzletünkben mindig van valami, amit akciósan kínálunk. Most pédául a FOX motokrossz ruházhathoz juthatnak olcsóbban hozzá a vásárlók.

Sok sikert a sportban és az üzletben is 2007-re!

Az interjú végeztével indultam volna tovább, amikor kis műszaki hiba adódott a motoromon. A Black Motorsportos szerelők azonnal a segítségemre siettek és megoldották a problémát, így egy fél órás kényszerpihenő után, folytathattam az utam.
Köszönet érte!!!

Benkő Zsolt

A bolt elérhetősége

1154 Bp. Gábor Áron u. 98-100
telefon: 06-1/415-0742
fax: 06-1/415-0743
email: blackmotors@blackmotors.hu

nyitvatartás:
hétfő-péntek: 10-17 óráig
szombat: 9-12 óráig

ugrás fel