EST. 2002

BMW Vision DC Roadster – A jövő zöld és csendes

Legalábbis ezt most így illik elképzelni. A BMW ledobta a villany boxer concept bombáját és rajzoltak hozzá egy izgalmas videót. A poén az, hogy ha már az egyre közelebbi jövőben nem ülhetünk benzines motorokra, legalább a formája hajazzon arra, ahogy azt Max Friz megalkotta 1932-ben.

A boxer hengerek helyén a Vision DC Roadster indításakor két ventilátor nyílik ki és irányítja hűtés céljából a levegőt a gigantikus akkupakkra, ami egyben a motor súlyos középpontja is. A minimalista dizájnban, laposan induló ledes fejidomot a BMW-től nem szokatlan telelever szerű első futómű követi. Az egész egy karcsú, kardánra emlékeztető hajtásban végződik, de még a Metzeler gumik oldalán is ledeket vizionálnak a Bajor mérnökök.

A részletekről korai lenne még beszélni, de tény, hogy izgalmas a koncepció. A BMW a villany roadsetrhez álmodott egy ruhát is, ami nem csak a járművel, de a vezetővel is kommunikál rezgéseken keresztül és vészhelyzetben élesíti az innovatív protektorokat. A promó filmben szép, zöld, madárcsicsergős alpesi környezetben találjuk magunkat (az olvadó jégsapkák közt csak remélni tudjuk, hogy ez vár ránk) de a villany bringa hangja kicsit Star Wars-os, azt meg végképp nem értem, mért kell még 2019-ben is darálós dubsteppel érzékeltetni, hogy a jövőben járunk.

 

ugrás fel