EST. 2002

Brian Jorgensen befejezi

Brian Jorgensen befejezi az aktív versenyzést. Visszavonulását maga a pilóta jelentette be a motokrossz Holland Nagydíjának el?estéjén. Utolsó MX1-es versenyén szeptember közepén indul Franciaországban, majd a Nemzetek Krosszán áll rajthoz befejezésképp a dán válogatott színeiben.

Az 1975. március 17-én, Koppenhágában született versenyz? egyike a jelenkor legnagyobb északi csillagainak a motorportban. 1995-ben mutatkozott be a világbajnoki porondon, 2000-ben aratta els? gy?zelmét a Belga GP-n egy nyolcad literes Yamaha nyergében. 2002-ben a Husqvarna gyári csapatában szavazott bizalmat neki, az 500 köbcentis motorral a dán sokak nagy meglepetésére a nyolcadik helyen zárt összetettben, kemény csatákat vívva egész évben.

Legemlékezetesebb eredményei mégis a Martin Hondánál töltött évekb?l származ- nak, 2003-ban vb-negyedik, 2004-ben nyolcadik lett, a teuschenthali Német Nagydíjat megnyerte. Idén egyetlen (fél)sikere egy pole pozíció a bulgáriai Sevlie- vóban. A hétvégi Holland GP-n jó kvalifikációt futott a dán, azonban az els? futam ötödik körében föladta a versenyt. A mély homok es?vel megspékelve túl nagy falatnak bizonyult számára.

ugrás fel