EST. 2002

Brno, STK 1000: Az els? magyar pontok

A verseny napján elviselhetően kellemes meleg időjárás fogadta a Brno-i pályán a csapatokat. A Stock1000-esek az állandó menetrend szerint reggel 9h-kor elsőként gurulnak ki az aszfaltra, hogy megkezdjék a verseny előtti utolsó edzésüket, pontosabban a Warm Up-nak nevezett 10 perces " ébresztő" motorozást. Eljött az igazság pillanata, melyet a mi esetünkben 12 kör alatt kellett megtalálni. Nagyon nehéz szavakba önteni, hogy mi is történt pontosan ezalatt a közel 30 perc alatt, melynek végén ott várt bennünket a MÁMOROS EUFÓRIA. Balázs kívülről legalább 8 versenyzőt rajtolt le a pálya belső felét övező korlát mellett és olyan sebességgel zuhant az első kanyarba, hogy komolyan megrettentünk. "Ez nem jön össze!" De összejött!!! És Balázs máris a 17. helyen fejezte be az első kört.

Viktor rajtja sajnos nem sikerült ilyen jól, mivel összezárt előtte a mezőny és egy hatalmas boly közepén fordult be az első jobbosba, de mintha a mai napon megbokrosodtak volna a motorok és a fiúk is sárkány vért reggeliztek volna. Megállíthatatlanul araszolt előre Viktor is és néhány kör után már a 24. helyért küzdött a rajthelyéhez képest 6 helyet javítva. Balázs mindeközben megállíthatatlanul rótta köreit és a 15. helyen, nagyon meggyőzően motorozott. A célvonalon Viktor – még egy igazi huszárvágással lehajrázta egyik nagy riválisát Jerman-t – a rendkívül előkelő 21-ként haladt át. Most pedig jöjjön a mai nap szenzációja!

A Full-Gas Racing Team 34-es rajtszámú versenyzője Németh Balázs 13-ként ért célba és ezzel nemhogy világbajnoki pontot, hanem mindjárt pontokat szerzett csapatának! Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiúk ezen a futamon és leírhatatlan örömet szereztek minden motorsportot kedvelő hazai szurkolónak.

Kispataki Viktor: "Igen izgalmas volt az egész futam és bátran állíthatom nagyon-nagyon élveztem. Idén első alkalommal jöttek össze igazán jól a dolgok. Kicsit nehezen tudtam a rajt utáni tumultusból elszabadulni, de amikor végre átrágtam magam a többieken és megéreztem, hogy ma van keresnivalóm, ez szinte megsokszorozta az erőmet és tényleg jól mentem. Végre. Nagyon váratott már magára egy ilyen jó nap. Örülök, hogy a csapatnak ma tényleg összejött. Külön öröm, hogy Bazsi ilyen fantasztikus sikert ért el. Remélem hamarosan csatlakozhatom a hasonló sikerekhez."

Németh Balázs: "Fantasztikus ami ma történt velem, velünk. Csodásan indult és még csodásabban fejeződött be a futamunk. Nagyon jó ritmusban kaptam el a rajtot és a célegyenes végéig vagy 8-10 versenyzőt sikerült megelőznöm. Kicsit majdnem besokalltam a nagy igyekezetben, de ma ez is összejött baj nélkül. Bevallom őszintén, hogy a verseny alatt nem is láttam a többieket akik ilyenkor nekem tábláznak, így csak érzéseim voltak hol állhatok. Bíztam benne, hogy valahol a 16-17-ik hely környékén fejeztem be a verseny és mikor a többiek a nyakamba ugráltak és gratuláltak, még akkor sem tudtam, hogy a 13. helyen végeztem, csak a sátorban értettem meg mi is történt pontosan. Nagyon boldog vagyok, hogy annyi balszerencse és nehézség után végre sikerült megmutatni, hogy több van bennünk, mint amennyi eddig összejött."

Csodás hétvége volt. Balázs, versenyen elért 2:07:429-es körével nagyon magasra tette a lécet a magyar stockosok között.

Erdős Tamásnak, a csapat tulajdonosának nyilatkozata: "Nagyon örülök a mai eredményünknek, most már biztosan tudom, (ámbár eddig is sejettem) hogy képesek leszünk odaérni a világ élmezőnyéhez. Nagyon hosszú az út még az igazán komoly sikerekig, dobogós helyezésekig, de most már elhiszi minden csapattag, hogy nem lehetetlen valóra váltanunk álmainkat. (A magyar motorsport legnagyobb alakjának Talmácsi Gábornak már sikerült, aki követte az Ő pályafutását, tudja, mennyire hosszú és göröngyös úton kellett neki is végigmennie). Lassan megtanulja mindenki, hogy minden pillanatban a lehető legtöbbet kell kihoznunk magunkból, és a csapatban nincs helye olyanoknak, akik nem képesek folyamatosan koncentrálni. Ide mindenki nyerni jön. Köszönjük az eddigi és a további bizalmat támogatóinknak, (Magyar Suzuki ZRT, Erste Leasing, Biofilter, BIO-REC, GP Trade, BÓDIS, Alto Nyomda, Arai, Castrol, RS Taichi, Spidi) örülök, hogy most egy kicsit többet tudtunk visszaadni, mint az első hat futamon; feltartóztathatatlanul megyünk tovább az általam kijelölt úton.

ugrás fel