EST. 2002

Buldózerrel semmisítettek meg motorokat az USA-ban

Az Egyesült Államokban a New York-i rendőrség által elkobzott több száz motorkerékpárt, robogót és ATV-t semmisítettek meg egy televíziós eseményen.

A videó minden tekintetben nehezen értelmezhető. Egy kockás zászlót lengető Úriember elindít egy buldózert, ami végig hajt az egymás mellé felsorakoztatott motorokon. Miközben egy igen cak elfogult beszédet hallunk tőle, melyben kitér arra, hogy a motorkerékpárok, és az ATV-k milyen veszélyesek terepen. Remélhetőleg tudja, hogy az ATV-k például munkaeszközként jöttel létre olyan erdős terepeken, ahol a helyi lakosságnak komoly gondot jelentett az utak hiánya. A mai napig Kanadában és az USA-ban is leginkább munka és közlekedési eszközként van jelen a típus, természetesen sportolásra is alkalmas modellek mellett.

A videó minden formájában egy nagyon rossz információt közvetítő tartalom. A motorozás egy környezetbarát közlekedési forma a nagyvárosi autózáshoz képest. Nem azt mondjuk, hogy nincs nála környezetkímélőbb, de hogy sok jelenleg is használt eszköznél jobb megoldást képes kínálni az egészen biztos. Egy robogóra két ember kényelmesen felfér, jóval kevesebbet fogyaszt és a hatékonyságának következtében a menetidő is jóval rövidebb, ami szintén környezetkímélő.

Arról nem is beszélve, hogy ilyen értékű eszközparkot értékesíteni is lehet, melynek bevételét a város szintén fordíthatta volna környezetvédelemre.

Forrás : Reuters youtube

 

ugrás fel