EST. 2002

Róma úthálózatán debütál „CAESAR”

Augusztusban debütál az a „SUPER TUTOR” rendszer az olasz főváros útjain, ami képes az autópályán használt átlagsebesség mérés technológiáját ötvözni a hagyományos sebességméréssel.

Az olaszok már jó pár éve használják a TUTOR nevű rendszert, a gyorshajtók kiszűrésére. Az elv az, hogy nincs szükség állandó sebességmérésre ha a két pályakapu között átlagsebesség számaival is megállapítható a gyorshajtás.

CAESAR nevű új római rendszert felszerelték ezzel a lehetőséggel, a város pontjain rengeteg átlagsebesség mérésére alkalmas pontot alakítottak ki. Azonban a TUTOR rendszer tulajdonságain túl, CAESAR az összes városi sebességmérő kamera felvételeit is képes elemezni, és azokból kiszúrni a gyorshajtásokat. A rendszer hatótávolsága 400 méter és éjjel is működik.

Ha pedig valaki szabálysértést követ el, akkor a rendszer elemzi azoknak súlyát és következményeit és csak a legnagyobb tételt rója ki a szabálytalan közlekedőre. Tehát ha egy szakaszon belül többször is hibázunk, a rendszer csak a legsúlyosabb jogsértést szankcionálja, megszüntetve a másikat.

A rendszer ebben az évben próbaüzemben fog működni, készít adatokat és azt a szabálysértők meg is kapják, de még csak figyelmeztetés formájában. Éles indítás 2020-ban várható, azt nem tudni hány városban vetik még be a rendszert.

fotó: sicurauto.it

ugrás fel