EST. 2002

Cairoli a szuperkossz Európa-bajnok

A Yamaha De Carli olasz krosszosa, Antonio Cairoli nyerte a három fordulós szuperkrossz Európa-bajnokságot, úgy, hogy az első viadalon meg sem jelent. A tavalyi MX2-es világbajnok idén ugyan lecsúszott a címvédésről, ám hazája MX2-es sorozatát nagy fölénnyel uralta, az euro-sx megnyerésével pedig második nemzetközi címét zsebelhette az elmúlt hétvégén Genovában.

Öt pontos hátránnyal érkezett meg a Cairoli a záró viadalra, ekkor még a francia Renet is esélyes volt a győzelemre, de előnyét nem tudta győzelemre váltani a Bercy-SX idei bronzérmese, miután csak a hatodik helyen fejezte be a viadalt. Cairolinak elég volt célba érnie a harmadik helyen a csak ezen a viadalon elinduló amerikai különítmény mögött, hogy bajnokként ünnepelhessen a futam után. A viadalt a Bercy-ben betliző Josh Grant, a nyugati parti bajnokság első számú esélyese nyerte, a szuperkrosszal még mindig csak barátkozó Mike Alessi és Cairoli előtt.

„Őszintén szólva soha nem gondoltam, hogy valaha képes leszek sx-bajnokságot nyerni, mivel nagyon kevés alkalmam van edzeni ilyen pályákon. De miután Párizsban és Milánóban is helyt álltam, éreztem, hogy fel tudom venni a versenyt az európai srácokkal.” – nyilatkozta Cairoli megkoronázása után.

ugrás fel