EST. 2002

Carlos Checa: Bautista képes megnyerni a VB-t

A hetes rajtszám sokak kedvence volt a GP-ben és a Superbike-ban egyaránt. Checa az egyetlen spanyol aki megtudta nyerni az SBK-t, méghozzá egy Ducati csapattal a háta mögött.

Ha valakinek, akkor neki lehet rálátása a jövő évi esélyekre: „Időbe telik majd, hogy megszokja az új motort és a gumikat, de szerintem tökéletes mert a motorral együtt tud fejlődni. Ő építheti és az ő stílusához alakíthatják, ebben eddigi tapasztalatai is segítik majd. A Ducati mindent meg fog tenni, hogy megnyerje a bajnokságot, a csapat készen áll a cím megnyerésére. Jó lenne ha sikerülne, a legjobbakat kívánom neki!”

Checának igaza van, minden esély megvan rá, hogy a Ducati Bautistával felérjen a csúcsra. De ehhez motiválttá kell tenni a spanyol versenyzőt. Jelenleg a gyári csapatban helyettesíti majd Lorenzot. A GP-hez képest a legtöbb versenyző visszalépésnek éli meg az SBK sorozatot, kérdés Bautista miként teljesít mentálisan. Tapasztalata megvan, hiszen nyert spanyol bajnokságot és GP-ben is megjárta már szinte az összes komoly márkát.

Michele Pirro szerint a motor alkalmas a cím meghódítására, komoly hasonlóságok vannak a GP verzió és a V4-R között. Az olasz bajnok véleménye szerint, akár az évad elejétől versenyképes lehet a csapat.

Borítókép :  Twitter  Charlos Checa 

ugrás fel