Hirdetés
Kezdőoldal Magazin CBR1000RR 2020 kémfotók

CBR1000RR 2020 kémfotók

Hirdetés

Már egy ideje keringtek pletykák arról, hogy készülőben az új CBR1000RR. Az elmúlt időszakban benyújtott szabadalmi minták, sok információt elárultak az új modell megjelenéséről és a várva várt aktív aerodinamikai fejlesztésekről.

A képeket „Nobu JO3VHC” felhasználó tette közzé a Twitteren, ahogy a suzukai pályán, vélhetően Stefan Bradl profi versenyző teszteli az új Fireblade-t.

A megjelenés részben emlékeztet a marquez és Lorenzo által használt RC213V modellre, bár az első légbeömlő nagyon hasonlít a CBR600RR-hez.

A motoron már jelen van, az aktív aerodinamikai szabadalomban is levédett fejlesztés. Melynek lényege, hogy nem kívül található szárnyakat telepítenek a motor idomzatára, hanem a burkolaton belül rejtet három apró spoiler végzi el a feladatot. Ennek fő oka, hogy míg a külső szárnyak rögzítve vannak a belső képesek mozogni a lefelé irányuló aerodinamikai terhelés igénye alapján.

A váz első ránézésre hasonlít a jelenleg is használt verzióhoz, azonban a hátsólengőkar nagyon eltérő. Elöl Showa SFF-BP villákat látunk, bár a megjelent videóban egy arany elsőszár látható, így a fotókon és a videón látható motor más típus lehet. Valószínűleg a 2020-as változatban is lesz „base”,SP és SP2-es verzió.

A motort az EICMA-n mutatják be, így hamarosan sokkal többet fogunk tudni.