EST. 2002

CBR1000RR 2020 kémfotók

Már egy ideje keringtek pletykák arról, hogy készülőben az új CBR1000RR. Az elmúlt időszakban benyújtott szabadalmi minták, sok információt elárultak az új modell megjelenéséről és a várva várt aktív aerodinamikai fejlesztésekről.

A képeket „Nobu JO3VHC” felhasználó tette közzé a Twitteren, ahogy a suzukai pályán, vélhetően Stefan Bradl profi versenyző teszteli az új Fireblade-t.

A megjelenés részben emlékeztet a marquez és Lorenzo által használt RC213V modellre, bár az első légbeömlő nagyon hasonlít a CBR600RR-hez.

A motoron már jelen van, az aktív aerodinamikai szabadalomban is levédett fejlesztés. Melynek lényege, hogy nem kívül található szárnyakat telepítenek a motor idomzatára, hanem a burkolaton belül rejtet három apró spoiler végzi el a feladatot. Ennek fő oka, hogy míg a külső szárnyak rögzítve vannak a belső képesek mozogni a lefelé irányuló aerodinamikai terhelés igénye alapján.

A váz első ránézésre hasonlít a jelenleg is használt verzióhoz, azonban a hátsólengőkar nagyon eltérő. Elöl Showa SFF-BP villákat látunk, bár a megjelent videóban egy arany elsőszár látható, így a fotókon és a videón látható motor más típus lehet. Valószínűleg a 2020-as változatban is lesz „base”,SP és SP2-es verzió.

A motort az EICMA-n mutatják be, így hamarosan sokkal többet fogunk tudni.

ugrás fel