EST. 2002

Csúcson a Yamaha Gauloises

Santa Catarina di Valfurva hófödte lejtőin mutatkozott be a Yamaha Gauloises csapat: a csapatfőnök Davide Brivio, a pilóták Valentino Rossi és Colin Edwards. A helyszínen óriási a pörgés, hiszen az Alpesi Sí világbajnokság zajlik éppen Bormióban. Rossi természetesen a síelőkkel is
találkozott: Deborah Compagnonival, Luc Alphanddal és – még korábban – Giorgio Roccával, az olasz síválogatott kapitányával, akivel közös felszerelésük lesz 2005-ben: a Dainese.

A sajtókonferencia jó órás késéssel vette kezdetét, mivel a Valentinót szállító helikopter viharba került és 40 km-re a célhelyszíntől le kellett szállnia. A Doktor úr aztán épségben megérkezett, bár megvallotta, hogy rendesen félt a levegőben. A földön aztán a fürkész kérdésekre elmondta: "ha meg is nyerem a vébét, maradok több mint egy évet a motoroknál."

"Az ellenfeleim továbbra is Gibernau és Biaggi, no meg a Ducatik, amik a malajziai tesztelésen igen gyorsan mentek." Nincs új a nap alatt tehát. A címvédő azért megeresztett egypár kommentárt a két "fő" riválisról: "Gibernau? Ugyanolyan ellenlábas, mint a többiek. Tisztelem őt mint pilótát, de a viszonyunk ezen nem megy túl.
Biaggi? Gondolom, talál kifogásokat, ha nem nyer a HRC Hondájával
, ami magunk közt szólva nem olyan, mint tavaly volt."

Ellentétben 2004-gyel idén Rossi favoritként indul neki a gyorsasági világsorozatnak. "Igyekszünk megismételni a tavalyi sikert" mondta. A Doktor előzetesen közölte a február 11-én induló sepangi teszt "menüjét": főleg a gumikkal és a motor általános beállításaival fognak dolgozni. "Az első tesztelésen jól mentünk, én sem bújtam el. Fáradt voltam. A tesztek arra valók, hogy összerakjunk egy motort, és nem arra, hogy csúcsokat döntsünk. Az ráér később is."

Hogy mi köti Valentino Rossit a motorsporthoz, azt nehéz megmondani.
Amikor a motorozásról beszél, majdhogynem nosztalgikus. Ilyeneket mond: "Szerettem volna Kevin Schwantz ellen versenyezni". Igaz, amennyire elkalandozik a múltban, annyira gyorsan tud témát váltani: "Az Internek szüksége van Adrianóra! Nem akarjuk, hogy a Real Madridhoz menjen. Amikor a Real megvette Ronaldót, az csapás volt számomra."

ugrás fel