EST. 2002

Dakar 2022 – Petrucci a második szakaszban feladta, majd a harmadikban visszatért

Egészen hihetetlenül alakul az idei Dakar, a MotoGP pilótaként ismert Petrucci a második napon kényszerült ideglenes feladni a versenyt. Az olasz műszaki hiba miatt volt kénytelen a depóba szállíttatni a motort (helikopterrel), pedig az első szakaszon mindenkit ámulatba ejtő teljesítménnyel a legjobb tíz között zárt.

A szabálymódosításnak köszönhetően az a versenyző, aki baleset, vagy műszaki hiba következtében esik ki, másnap újra indulhat a versenyen. Petrucci nem tudta megjavítani a motort, ezért a depóba szállíttatta. Elmondása szerint minden előjel nélkül egyszer csak megállt alatta a KTM. Próbálta megjavítani, módosított az üzemanyag-ellátás folyamatán, de mindhiába. Danilo mindössze 4 percre volt az éllovas Rui Goncalvestől. Danilo végül folytatni tudta a versenyt és a harmadik szakaszban keményen dolgozza le hátrányát, mely a 11 órás büntetésből fakad. A motornak elektromos hibája volt, melyet a szerelők éjszaka kijavítottak.

Az összetett élén továbbra is Sam Sunderland áll, míg a harmadik szakaszt a Joaquim Rodrigues nyeri a HERO nyergében, megszerezve ezzel első győzelmét a márkának és saját magának is.

Nyitókép: Twitter.com prtscreen

ugrás fel