EST. 2002

Kovács Bálint július óta tartó rehabilitáció után végre újra nagypályán motorozhatott

Félév után ülhetett fel újra motorra nagypályán a H-Moto Team 20 éves versenyzője, és egy kétnapos teszttel kezdte meg a közvetlen felkészülését az Endurance-világbajnokságra

Kovács Bálint: „Lassan újra megszokom ezt a légkört”

Kovács Bálint július óta tartó rehabilitáció után végre újra nagypályán motorozhatott. Az Endurance-világbajnokságra készülő versenyző az almeriai aszfaltcsíkon rótta a köröket, és a H-Moto Team motorosa igencsak bizakodó az elmúlt hétvégi tapasztalatok alapján.

Eddigi, eredményekben igencsak gazdag pályafutásának megkoronázása lehet a 2022-es esztendő Kovács Bálint számára, ugyanis a H-Moto Team élversenyzőjét a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette le az idei Endurance-világbajnokság teljes szezonjára. Miután a 20 éves motoros július közepe óta bajlódott sérüléssel, így nagyon fontos, hogy a sikeres rehabilitációját követően áprilisra visszanyerje a legjobb formáját, hisz a hónap közepén (2022. április 16-17.) már rajtol az EWC, ráadásul rögtön a Le Mans-i 24 órással. A közvetlen felkészülés első idei állomásaként Bálint egy Yamaha R1-el végre ismét nagypályán száguldhatott, és az almeriai aszfaltcsíkon eredményes két napot tudhatott maga mögött.

„Nagyon vártam már ezt a pillanatot, hiszen július közepe óta nem motorozhattam nagypályán. Most már kijelenthető a két nap alapján, hogy a sérülésem a múlté, igaz, még fáradékonyabb vagyok, mint a tavalyi esztendő első felében. Bizakodóan nézek az idei feladataim elé, hiszen a tempóm a hosszú kihagyás ellenére jó volt. Most nem a beállításokon volt a hangsúly, a szerelőim alig nyúltak a motorhoz, hanem azon, hogy minél több kört tudjak megtenni. Amikor befejeztem az edzést, azt éreztem, lassan újra megszokom ezt a légkört. A tervek szerint februárban még lesz egy spanyolországi motorozás, és ha azon is túl leszek, elkezdődik a felkészülésem hajrája, hiszen a márciusi hivatalos EWC-tesztre már száz százalékos állapotban kell lennem minden szempontból” – fogalmazott Kovács Bálint.

ugrás fel