EST. 2002

Sunderland és a GASGAS nyerte a 2022-es Dakart

Az brit pilóta szoros versenyben hódította el a címet, megtörve ezzel a két éve tartó Honda sorozatot (Ricky Brabec 2020, Kevin Benavides 2021). A tavalyi győztes meg is nyerte a tegnapi futamot, így Ő rajtolhatott elsőként a mai gyorsasági szakaszon. Sunderland előnye az összesített tabellán 6.52 a szintén Honda nyergében versenyző Pablo Quintanilla előtt. A harmadik 7.15-re Walkner, majd Van Beveren következett 15.30-as különbséggel.

Mindenki tudta, hogy csak komoly hiba veheti el az angol versenyző második győzelmét. A verseny felénél a rajttól 81 km-re Sunderland a nyolcadik helyen áll 2.16 a legnagyobb rivális Quintanilla mögött. A Honda versenyző vezeti a gyorsasági szakaszt de még így is 4.36-os a lemaradása az összetettben.

Sunderland magabiztosan 164 km megtétele után halad át a célvonalon, 4.32-es összetett előnnyel. Ezzel Sam Sunderland 32 éves korában megnyeri a második Dakar bajnoki címet, öt évvel a 2017-es első sikere után. Egyben megszerzi az első Dakar győzelmét a GASGAS gyárnak, igaz egy KTM 450 Rally replika nyergében.

Ezzel újra az osztrákok hódították el a sivatag legkeményebb versenyének idei trófeáját.Danillo Petrucci is sikeresen befejezte első Dakar Rally versenyét, igaz a legjobb 30-on kivűl zárta a versenyt, de így is hatalmas sikereket könyvelhet el az olasz versenyző.

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel