EST. 2002

Petrucci megnyerte az ötödik szakaszt és ezzel történelmet írt a Dakaron

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az olasz Danilo Petrucci hatalmasat megy a homokban. Már a negyedik szakaszon is sikerült a harmadik helyez zárnia, de a mai ötödik szakaszt meg is nyerte. A volt MotoGP pilóta jövőre a HSBK Racing Ducati csapat színeiben fog versenyezni a Moto America Superbike Championship sorozatban, de előtte még rendesen oda pörköl a Rally világ nagyjainak.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk szegény Danilo alól kihullott a KTM elektronikája, így kénytelen volt segítségét kérni és helikopterrel a depóba röptetni a a technikát. Szerencsére az idén bevezetett új szabálynak köszönhetően egyfajta vadkártyával folytathatja a versenyt, komoly idő büntetés mellett. Ráadásul a 4-es szakaszban egy lassított területen is megbüntették, mert túl gyorsan haladt, de ez már egyáltalán nem szegi kedvét. Az idei Dakar egyértelműen róla szól, még akkor is ha most Toby Price kapott gyorshajtásos bűntettest.

A mai napon egy homokvihar megakadályozta az orvosi helikopterek felszállását, így a szervezők úgy döntöttek, hogy korán lezárják a szakaszt. Price vezetett, mögötte Petrux mindössze 4.14 késéssel. Azonban Toby Price 6 perc büntetést kapott gyorshajtásért, így a szakaszgyőzelem Danilo Petruccié lett. Ezzel Danilo az első MotoGp pilóta aki Dakar szakaszt nyert.

Az összetett verseny továbbra is Sam Sunderland vezeti, második Matthias Walkner, harmadik Adrien Van Beveren.

A verseny állását a következő oldalon tudjátok követni: dakar.com

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel