EST. 2002

Dovi és a Ducati nyer!

Moto2 versenyt idéző rajt igazi győztese Rossi aki pár kör alatt felküzdi magát a második helyre. Jó formában van az öreg és pont olyan bevállalós mint ha 10 évvel fiatalabb lenne.

Zarco elöl, Rossi sokáig tartja magát a második helyen de 12 körrel a vége előtt megelőzi Marquez és Dovi is. Ahogy Vinales megjósolta 10-12 kört bír a Yamaha és elkezdi enni a gumikat.

Alig egy kör és Dovi átlépi Marquezt aki láthatóan nem akar még komoly harcba kerülni, inkább kivár. Az első nyolc motoros egymást követve köröz a pályán amikor 10 körrel a vége előtt Alex Rins kicsúszik, sérülés nélkül feláll.

Közben Marquez visszaszerzi a második pozíciót, Lorenzo pedig elcsúszik, Ő is sérülés nélkül áll fel.

10 körrel a vége előtt teljesen együtt a mezőny eleje, még bárki felérhet a dobogó tetejére. Rossi a negyedik helyen Dovi mögött motorozik. Crutchlow ötödik., Petrucci hatodik helyen, mögöttük Pedrosa.

8 körrel a vége előtt Dovi erőből megelőzi Marquezt, jóval gyorsabb a Ducati. Zarco nagyon stabilan tartja az első helyet, nem érződik, hogy egy régebbi verzióval és szatellit motorral versenyez.

6 körrel a vége előtt Rossi támadja Marquezt de a spanyol jól védekezik, továbbra is teljesen zárt a mezőny. Pedrosa átlépi Petruccit miközben Espergaro és a KTM feladni kényszerül.

el

Dovi 5 körrel a vége előtt újra a célegyenes végén erőből megy Zarco mellett, Marquez megy utána és össze is ér a franciával. Zarco megpróbál visszaelőzni de Marquez nem engedi el. Pár kanyarral arrébb Rossi is elmegy Zarco mellett és üldözőbe veszi az elsőket.

Dovi próbál iramot váltani és meglépni de Marquez árnyékként követi, a pálya bizonyos szektoraiban a Honda gyorsabb mint a Ducati.

Komoly csata alakul ki aminek Rossi örülhet a legjobban mert közelebb tud zárkózni. Vinales megérkezik a nyolcadik helyre Pedrosa mögé, Zarco viszont visszaesik Crutchlow mögé.

3 körrel a vége előtt ugyan abban a kanyarban Petrucci előzi Zarcot míg Vinales Pedrosat. Vinales jó stratégiát választott, spórolt a gumival és most lendült támadásba.

Marquez üldözi Dovit, Rossi a harmadik. Petrucci mögött már ott van Vinales és keresi a helyet. Utolsó kör, Marquez elözni akar minden létező helyen de Dovi és a Ducati nagyon erős. Ugyan az a felállás a tavalyi két ellenfél versenyez elöl, Rossi mögöttük. Marquez keresztbe csúszva is megpróbálja de Dovizioso vissza előzi és megnyeri a futamot.

Petrucci megvédi az ötödik helyet, Rossi hatalmasat megy de Vinales is elégedett lehet a 6 hellyel. Zarco a nyolcadik helyen fejezi be a versenyt, egy jóval gyengébb technikai csomaggal sokáig vezetve a futamot.

1
4
A. DOVIZIOSO
42:34.654
2
93
M. MARQUEZ
+0.027
3
46
V. ROSSI
+0.797
4
35
C. CRUTCHLOW
+2.881
5
9
D. PETRUCCI
+3.821
6
25
M. VIÑALES
+3.888
7
26
D. PEDROSA
+4.621
8
5
J. ZARCO
+7.112
9
29
A. IANNONE
+12.957
10
43
J. MILLER
+14.594
ugrás fel