EST. 2002

Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Ahogy számítani lehetett, megérkezett az új Ducati Diavael 1260 Lamborghini, amely Borgo Panigale és a SantAgata Bolognese gyártók együttműködéséből született. Mindkét céget az Audi irányítja, így érthető az együttműködés alapja

Az Diavel 1260 Lamborghini megkapja az új Diavel 1260 S technikai csomagját, beleértve a térhálós vázat és 1262 köbcentiméteres Testastretta DVT kéthengeres erőforrást. Az Euro5 követelményeknek is megfelelő blokk 162 lóerőt és 129 Nm nyomatékot add le 9500/7500-as fordulatnál. A Lamborghini Sián FKP 37 ihlette Diavel, ugyan azzal a Verde Gea színű fényezéssel készül, amit az FKP37-nél is használnak. A design talán legmeghatározóbb eleme a hátsó kovácsolt Gold Electrum színű felni Y betéttel.

Az első fékek a tipikus Ducati piros színt hordozzák magukon, míg a kipufogók Y kialakítása a Lamborghininál megjelenő „Y” style előtt tiszteleg. Az olasz autógyártó másik meghatározó stílus eleme a hatszög, mely a Diavel nyergén található kis esztétika mintákkal köszön vissza. Az 1963-ban alapított SantAgata Bolognese számára a 63-as szám a mai napig meghatározó. Ha ezt a számot felszorozzuk tízzel, megkapjuk a 630-as számot, melyet a Ducati gyártani fog a limitált modellből.

A Diavel minden átalakított eleme szénszálból készült és az FKP37 ihlette. Változtak a sárvédők, hűtőrácsok és az ülés borítása. Ezen felül átdolgozták a műszerfal és a fényszóró valamint a kipufogó burkolatát.

A motor ára 32.240 euró

 

ugrás fel