EST. 2002

DuPont folyóba akart zuhanni?

A hajók elhaladását különleges, elforduló mechanizmusával lehet?vé tev? newcastle-i Gateshead Millenium gyalogos és biciklis híd szinte adja magát egy kis rosszalkodásra – legalábbis a városi trükkmotorozás francia fenegyerekének, Julien DuPontnak mindenképpen.

Ride the World túrájának legújabb állomásán Julien a „kacsintó hídra” nyitott állapotában motorozott fel: az íves úttest ilyenkor 40 fokos szögben áll! Hogy a puha triálgumiknak vajon mi a tapadáshatára? Nos, mint az Julien számára egy minden bizonnyal pulzuskerget?re sikeredett pillanatban a produkció során kiderült, éppen ilyen 40 fok körül lehet – az átkelés fél távjánál majdnem baj lett:

A produkció ennek ellenére sikeres volt, Julien láthatóan a szokásosnál is megkönnyebbülten nyilatkozott utána: „Folyton keresem az egyedi és érdekes épületeket, szerkezeteket, melyeket meg lehetne motorozni. Mint freestyle triálosnak, számomra ez jelenti a kihívást jelenleg. Továbbra is feszegetni fogom eme a sportág határait, akárcsak most, itt, Newcastle-ben.”

Julien eddigi munkásságának zanzásított összefoglalóját ide kattintva érhetitek el, itt a budapesti eksön látható, itt berlini, itt mexikóvárosi… Itt pedig szül?városát, Liont mutatja be úgy, ahogy csak ? tudja.

ugrás fel