EST. 2002

Egy nehéz hétvége után értékes világbajnoki pontokkal tér haza Sebestyén Peti Thaiföldről!

A 12. helyen végzett a Supersport-világbajnokság egyetlen magyar résztvevője a második, thaiföldi fordulón. A pénteki első szabadedzés után jelentkező elektronikai probléma sajnos a délutáni FP2-re is elkísérte Petit, így rengeteg, értékes időt vesztett a helyes beállítások és a gumik teszteléséből. A 16. rajt pozícióból induló magyar pilóta 4 helyet javított a verseny során és próbálta kihozni a maximumot a versenyen is:

Sebestyen,Thai WorldSSP Race 2019

„Sajnos tényleg elképesztően hiányzott a kimaradt szabadedzés. A pálya egyszerűnek tűnhet, de nagyon nehéz , mert 2 részből állt: hosszú egyenesekből és kemény féktávakból, illetve a pálya közepén van egy „csiki-csuki” technikás rész, és nem könnyű megtalálni azt a motort ami jól működik mindenhol. Ausztrália után remek volt a motor, de az egy teljesen más karakterisztikájú pálya, ezért úgy döntöttük, hogy megpróbálunk egy olyan beállítással kezdeni Thaiföldön , amivel tavaly Niki Tuuli is  ment, de az nálam nem vált be, már csak azért sem, mert nála gyorsabban tudtam menni. A telemetriából kiderült, hogy a motor egyensúlya nem olyan jó, ezen próbáltunk dolgozni egészen a versenyig. A warm up-ra is állítottunk, ami jó döntésnek bizonyult, de a féktávokon még mindig gyengék voltunk. Ez volt a fő probléma a versenyen is. Próbáltam változtatni folyamatosan a stílusomon is és adoptálni magam ehhez a motorhoz. Ennyit sikerült kihozni belőle most. Nem volt könnyű a verseny, de ami pozitív, hogy sok új dolgot tanultunk a motorról és Aragóniába még erősebben térünk vissza! –nyilatkozta a Sport&Events Academy pilótája.

Sebestyen, Thai WorldSSP 2019

Simon Buckmaster csapatfőnök szerint  Spanyolországba még nagyobb fejlődéssel tér majd vissza a csapat:

„Péter tudatában van , hogy miben kell még fejlődnie és a csapat is keményen dolgozik a felmerülő problémákon, hogy együtt erősödjünk versenyről versenyre. A stabil pontszerzésnek köszönhetően Péter jelenleg 10. a bajnokságban, a 2017-es világbajnokkal Mahiassal holt versenyben, ami kiváló kezdés, keményen dolgozunk tovább, hogy még jobb eredményeket érjünk el együtt!

Sebestyen,Thai WorldSSP Race 2019

Stefano Favaro Peti menedzsere kivételesen a SpílerTV kommentátorállásából, szakkommentátorként követte a versenyt:

„Gratulálok Petinek, biztos vagyok benne, hogy ő kihozta a maximumot a motorból és a hétvégéből. Természetesen technikai sport révén, történhetnek problémák amiből bőven kijutott a csapatnak ezen a versenyhátvégén, és Petinek sem volt teljesen jó a feeling a motoron. Azért elégedett vagyok a csapat és Peti teljesítményével, a tanulságokat levonva térünk majd vissza Aragóniába!

Sebestyen, Thai WorldSSP 2019

A Superport-világbajnokság mezőnye 3 hét múlva visszatér Európába és a spanyolországi Aragóniában folytatódnak a megmérettetések április 5-én!

Forrás: Faster Promotion

ugrás fel