EST. 2002

Egyedi látványterv a Harley-múzeumnak

Nyilvánosságra hozták a Milwaukee-ban készöl? Harley-Davidson múzeum hivatalos terveit: a gyár 2005 tavaszán vásárolta meg a mintegy nyolc hektáros területet a város központjában, hogy pár év leforgása alatt impozáns központot, múzeumot húzzon föl. A majdani zarándokhelyez a tervek szerint 350 ezren látogathatják meg átlagosan évente.

A 12.000 négyzetméteres bels? térben étterem, fogadó, boltok kapnak helyet, lesz egy konferenciaterem és mindenekel?tt kiállítják a motorgyár teljes, megmutatásra érdemes archívumát. A tervek építészeti kidolgozása nagyjából egy évig tartott – modern elemeket és ipari formákat egyaránt tartalmaz a komplexum, amely szerves egységet alkot a közeli zöldövetezetekkel és vizekkel.

A tárlat részét képezi majd a márka saját gy?jteménye, az a négyszáznál is több motor, amelyek közt olyanok szerepelnek, mint Elvis Presley 1956-os gépe vagy a negyven éves múltra visszatekint? custom bike, a négy méter hosszú és két blokkal szerelt King Kong. Az egyik legértékesebb darab a Number One, azaz a legels?, 1903-ban legyártott példány.

ugrás fel