EST. 2002

Egyenesen a sivatagból: Pirelli Scorpion Rally

A sivatagi homokd?néken beszerzett tapasztalatokat kamatoztatva fejlesztette ki a Pirelli a Scorpion Rally abroncsot, amely a jöv? szezontól már a m?faj szerelmeseinek rendelkezésére áll 110/80-19-es els? és 150/70-17-es hátsó méretben.

A BMW 1200 GS illetve a Yamaha XT1200Z Super Ténéré modellekhez például tökéletesen passzol az új Pirelli, amelynek tervezésekor figyelembe vették, hogy a terepszakaszok eléréséhez gyakran hosszú aszfaltos etapokat kell megtennünk, ahol ugyancsak fontos a stabilitás és a magas vezetési élmány – nagyobb tempójú motorozásnál és csomagokkal jól megpakolva egyaránt.

A 7,7 mm-es barázdák kiváló menetstabilitást szavatolnak homokon vagy puha talajon, miközben ellenállóak és lassan kopnak. A gumiabroncs szerkezetéb?l fakadóan nagy oldalirányú ellenállást fejt ki, az ilyen típusú motorokon nagy sebességnél fellép? vibrációkat jól tompítja. Teljesen új keveréket használnak az olaszok a Scorpion Rally-hoz, a f? szempont ezen a téren is az id?tállóság volt, kilométerfalóknak – legyen szó országútról vagy offroadról – találták ki. 

ugrás fel