EST. 2002

Együtt motorozik a Mercedes és a Ducati?

A Ducati nemrégiben megrendezett világraszóló rendezvényén Misanóban, aki ott járt, megcsodálhatott egy igen tetszet?s SLK Mercedest… persze ez önmagában semmit nem jelent, annál inkább az ‘Il Sole 24 Ore’ napilap értesülései… az olasz újság szerint el?rehaladott állapotban vannak a tárgyalások a két vállalat, mármint a Mercedes és a Ducati között, és küszöbön áll egy a Volkswagen-Suzuki kooperációhoz hasonló akcióterv bejelentése.

A ‘Naked’ névre keresztelt SLK már a közös marketingkampány el?szele, vélik tudni a talján zsurnaliszták, a Merci és a Duksi tervei azonban jóval messzebbre mutatnak a reklámötleteik összehangolásánál. Az észrevehet?, hogy a németek igen komolyan kezdenek nyitni a motoripar felé, tán épp a BMW két keréken elért sikereit figyelik irigyen a konkurensek?

A Mercedes SLK Naked csupán 99 példányban készül és személyre szabható extráival, illetve spéci hifijével a fiatal közönséget célozza.

A Ducati iránti teuton érdekl?dés nem újkelet?: már Ferdinand Piech VW-elnök is kacsintgatott Bologna felé, de a suzukis megállapodás elsöpört mindent. Jelen pillanatban éppenséggel a Fiat az az autógyártó, amely a legszorosabb kötelékkel kapcsolódik a vörösökhöz, az Alfa Romeók logóival sokszor találkoztunk már a versenymotorok idomain, nem beszélve a Ferrarival közös szponzorokról (Marlboro, Shell, Brembo).

ugrás fel