EST. 2002

Elárverezik februárban Benedek pápa Harley-ját

Februárban számoltunk be róla, hogy Ferenc pápa aláírt és megáldott egy példányt a 110 éves HD jubileumi Super Glide-jai közül, amit aztán árverésen értékesítettek. A befolyó 214 000 euró összeget egy közösségi étkez? és szállás felújítására fordították.

Jöv? februárban ismét kalapács alá kerül egy Harley, ezúttal egy Heritage Softail. Ha valaki „szent’ motorra vágyik, ezzel duplán jól jár, mivel két egyházf? keze nyomát is magán viseli.

Még 2012 októberében, a 110 éves évforduló alkalmából Benedek pápa kézjegyével látott el két Harley tankot. Mindkett? visszakerült Milwaukee-ba, az egyik a Harley Múzeumba, a másik pedig 2013-ban egy ünnepi szertartás keretében került volna átadásra Benedek pápának, természetesen nem csak a tank, hanem a hozzá tartozó motorral együtt. Benedek id? el?tti lemondása miatt azonban a Heritage Softail is Ferenc pápához került, így rövid id?n belül ez lett a második Harley-ja.

Harley-Davidson FLSTC Heritage Softail 110th Anniversary

Természetesen a jöv? februári aukció is jótékony célt szolgál, ezúttal egy Stowarzyszenie Przyjazny ?wiat Dziecka (Barátságos Világ Egyesület) nev? független lengyel egyesület kapja a pénzt, ami rászoruló gyerekeket és családokat támogat.

A Bonhams aukciósház arra számít, a két pápa keze alatt is átment motor tizenöt és huszonötezer euró közötti áron fog elkelni.

ugrás fel