EST. 2002

Elektromos Ninját tervez a Kawasaki

Legalább tíz elektromos modell szabadalmi kérvényét nyújtotta be a Kawasaki az elmúlt három hónapban, köztük sportmotorok terveivel, amib?l az derül ki, nincs már messze az elektromos Ninja.

A terveken többféle akkumulátor elhelyezési módot is találunk, az egyiken a váz egy részének eltávolításával férünk hozzá a hatalmas akku csomaghoz.

A Kawasaki elektromos tervei már 2012-ben napvilágot láttak, de a sokasodó szabadalmi rajzok azt sejtetik, rákapcsoltak a villany fejleszt? részleg munkatársai.

Ez új értelmet adhat a néhány napja megszell?ztetett új Ninja jelöléseknek is, az E2-nek és E2R-nek.

A Kawasaki legfrissebb szabadalmi rajzain az elektromos meghajtáshoz már kuplung és váltóáttételek is tartoznak, amik egy olyan hidraulikus rendszert alkotnak, amiben nem a motorról levett áttétel hajtja meg az olajpumpát, hanem egy tetsz?legesen vezérelhet? elektromotor, amit a motoros hoz m?ködésbe például a kuplung használatával vagy sebességváltással.

A Honda eközben olyan elektromotoron dolgozik, ami úgy imitálja a váltást, hogy egy elektromágnest mozgat, ami a motor teljesítményleadásának karakterisztikáját változtatja.

Forrás: visordown.com

ugrás fel