EST. 2002

Elmarad a Speed Week a Bonneville-i sós síkságon

A tavalyi után idén is lemondták a Bonneville-i Speed Weeket, nem lesz augusztusban gyorsulás a sós síkságon.

A Southern California Timing Association elnöke és egyben a verseny igazgatója és társai hétf?n az egész napot a helyszínen töltötték és a felszínt vizsgálták, de a leghosszabb egyenes szakasz, ami versenyzésre alkalmasnak ítéltek, mindössze 3,6 km. A szükséges 4,8 km lenne, ráadásul egyetlen pályát lehetne itt kialakítani, miközben régebben három vagy több is volt.

Bonneville

Ugyanis a sós síkság sórétege gyorsan fogy. Ennek több oka is van, a felület nem megfelel? kezelése, a bányászat, és a leromlott állapotú helyszínt az utóbbi id?ben az id?járás is jobban tépázza. A legtöbb helyen vizes, sár borítja vagy kilátszik a só alatt a föld, ami csúszós, versenyrendezésre alkalmatlan.

A 2015-ös verseny különösen nagyszabásúnak ígérkezett, közel hatszáz versenyz? nevezett eddig, ami rekord számot is hozhatott volna, ehelyett most mindenki jól otthon marad.

A nevezési díjat visszakapják, miegymás, de ez mindegy. A lényeg, hogy már megint tönkretettünk valamit, ami évtizedeken át klassz volt, csak mert mohók voltunk és nem gondoltunk a jöv?re?

ugrás fel