EST. 2002

Először adott interjút Repsol Honda színekben Jorge Lorenzo

A 31 éves Spanyol ötszörös világbajnok, 11 éve versenyezik a MotGP-ben, 282 versenyen van túl. 2008 és 2016 között Yamahás volt, tavaly a Ducatinak húzta a gázt, júniusban pedig bejelentette, hogy 2019-ben a Hondához igazol. Két hónappal a Katari szezonnyitó futam előtt pár kérdésre válaszolt új csapata kamerái előtt.

Hogy tetszenek az új színek?

Szeretem ezeket a színeket. Mindig is a kedvenceim voltak a fehér a piros és a fekete, most hozzá adhatjuk a narancssárgát. Ezek a színek sikert jelképeznek, sok győzelmet és sok világbajnokságot az utóbbi 25 évben. Büszke vagyok, hogy ehhez a családhoz tartozhatók és hozzájárulhatok ahhoz, hogy még erősebb legyen.

Mit jelent számodra Repsol Hondásnak lenni?

Foci csapathoz hasonlítva olyan mintha a Barca vagy a Real Madrid lenne. Nincs csapat a világon több bajnoki címmel vagy nagyobb jelentőséggel, mint ez.

Mit gondolsz az új motorról az első próba után?

Az előző szezonban egy teljesen más motorral mentem, az nagyon nagy és magas volt. Talán túl nagy nekem. Ez a Honda méreteiben jobban illik hozzám. Kisebb és kompaktabb, alacsonyabb így jobban tudom dönteni. Kicsivel magabiztosabbnak ereztem magam kanyarba érkezve mivel minél közelebb vagy a talajhoz annál magabiztosabb vagy. Az első benyomásom pozitív és nagyon sok potenciált látok benne.

Amikor először leszálltál a Hondáról nagy mosoly volt az arcodon. Mire gondoltál, amikor beértél a Repsol Honda boxba?

Az ilyen pillanatokban az arcunk mindent elárul. Nagyon izgalmas, nagyon új és élvezetes volt. Ha az első érzéseid jók még többet elárulnak a gesztusaid. Az egyik dolog, ami nagy hatással volt rám a Hondánál az a csapat fogékonysága a visszajelzéseimre.

 

Már változtattatok a motoron Valnecia és Jerez után. Mik voltak ezek?

Lenyűgöző mennyire készségesen reagál a csapat a kéréseimre. Elég egyértelmű voltam, a Honda minden javaslatomat megfogadta és pár napon belül minden kész volt, a tankot majdnem 100% bank rám szabták.

Azt mondtad tanulni fogsz Marc Marqueztől de ő is tőled. Mit gondolsz, mit tud neked mutatni Marc és fordítva?

Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei, Marcnak is. Az erősségeiből szeretnék tanulni és gondolom ő is az enyéimből. Nyomni fogjuk egymást, le akarom győzni és ő is engem és ez viszi előre a csapatot és fejleszti a motort.

Idén 25 éves a Repsol Honda csapat, a Repsol pedig már 50 éve szponzorál sportokat. Ez mit jelent neked?

25 év hosszú idő. Amikor a Repsol elkezdte támogatni a Hondát 1995-ben akkor kezdtem el nézni motorversenyzést a tévében. Emlékszem Harada és a példaképem Max Biaggi harcára 250 cm3-ben, vagy 500 cm3-ben Crivillé és Doohan küzdelmére, amikor Rossi aláírt a Repsol Honda szerződést vagy amikor Nicky Hayden világbajnok lett 2006-ben. Ez egy nagyon sikeres csapat sok győzelemmel és bajnoki címmel. Megtiszteltetés ide tartozni. 50 év még hosszabb idő, azt hiszem Ángel Nieto volt az első sportoló, akit a Repsol támogatott. Ő volt az első Spanyolországban, aki felpörgette a motorsportot. Csodálatos hogy a Repsol már akkor ott volt és segítette.

A csapat bemutató Január 23-án Madridban lesz. Milyennek várod ezt a napot?

Számomra ez egy nagyon különleges bemutató lesz. Azt hiszem nagy elvárásokat fog támasztani mivel összességében 12 világbajnokságunk lesz, sok győzelemmel. Mindenekelőtt sok tehetség és gyorsaság van a történelem legjobban kitüntetett csapatban. Az elvárások és derűlátás hatalmas, jól fogjuk érezni magunkat azon a napon.

ugrás fel