EST. 2002

Ramon Forcada és Vinales útjai elválnak

inales az elmúlt két szezonban folyamatosan technikai gondokkal küzd, ami nem azt jelenti, hogy megáll alatta a motor egy versenyen. Gondjai vannak az elektronikával és úgy szinte folyamatosan hátráltatja valami.

Egy ideig úgy tűnt az az oka, hogy a csapat inkább Rossi igényeit szolgálja ki, de mostanra már az egész Yamaha hasonló problémákkal néz szembe. Zarco megkapta az új motort és azonnal elsüllyedt a középmezőnyben, de a gyári versenyzők is csak bizonyos pályákon képesek eredményeket felmutatni.

Vinales megunta a tétlenséget és szakít a főszerelőjével. Belső információk szerint nem volt megfelelő az összhang és a spanyol tehetség inkább régi szerelőjével dolgozna együtt. José Manuel Cazeaux jelenleg Alex Rins csapatár erősíti és Vinales még a Suzuki csapatban dolgozott együtt a szakemberrel. Azonban a főmérnök még mindig élő szerződéssel dolgozik a Suzukinál így a másik lehetséges név az a Esteban García akivel Vinales 2013-ban megnyerte a Moto3 címet. A szakember jelenleg a KTM-nél Bradley Smith caspatát erősíti.
Forcada közben Rossi csapatában folytathatja a munkát, ha ott valamiért nem találná meg a számítását akkor pedig az újonnan alakuló SIC Yamaha csapathoz csatlakozhat.

ugrás fel