EST. 2002

Erős kezdés után sérülés miatt feladni kényszerült Sebestyén Peti a vasárnapi VB futamot!

Biztatóan kezdődött a vasárnap reggel Aragóniában, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a warm-upon a 8. helyen tudott használt gumikkal motorozni. A második versenyen a 17. pozícióból indulva már az első körökben a TOP10-ért harcolt, de néhány kör után vállsérülés miatt feladni kényszerült a futamot.

„A mai nap biztatóan kezdődött, a reggeli körülményeken végre működött a motor a SC0-ás gumival is, amivel előtte egész hétvégén szenvedtünk. A versenyen erősen tudtam kezdeni, próbáltam minél hamarabb a TOP10 közelébe kerülni, ez sikerült is. Sajnos van egy sérülés a vállamban, ami egész héten hátráltatott, nem nagyon akartak engedni versenyezni, de mindenképpen meg akartam próbálni. Nincs óriási gond, de sajnos a futam második felében a vállam miatt az én hibámból többször is ütköztem más versenyzőkkel, így jobbnak láttam nem vállalni értelmetlen rizikót és a következő versenyhétvégét fókuszba helyezni. Assenre rendbe tesszük ezt a sérülést, levonjuk a tanulságokat és versenyképesen fogunk rajthoz állni.”- mondta el a HUMDA pilótája.

A következő futamot Assenben rendezik április 22-24. között.

Az első napon történtek:

Pontszerzéssel kezdte Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokságot!

Pénteken hivatalosan is kezdetét vette a 2022-es Supersport-világbajnokság, ahol Sebestyén Peti a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével egyedüli magyar résztvevőként versenyez. Technikai problémák és egy kisebb sérülés miatt csak a 17. rajtpozíciót sikerült megszereznie, a versenyen pedig a 14. helyen végzett, ezzel megszerezve idei első VB pontjait.

Rengeteg problémával kellett szembenéznie Sebestyén Petinek az első aragóniai fordulón. A teszteken adódott gondokat a csapatnak nem sikerült teljes mértékben orvosolni a szombati Superpole-ra és a versenyre sem. A 17. helyről rajtolva Peti egészen a 11. helyig küzdötte fel magát a verseny első felében, amikor Yari Montella esett el közvetlenül előtte. Az ütközés elkerülésével értékes másodperceket veszített. Amikor ismét felzárkózott, a mögötte haladó Hoblesberger is nekiment, így visszaesett a 15. helyig. Végül a 14. pozícióban fejezte be a versenyt.

Rémálomhoz hasonlóan kezdődött ez a szezon, már a hét eleji teszteken éreztem, hogy valami probléma van a motorral, főleg az elektronikával,  de csak a pénteki második szabadedzésre sikerült rájönnünk, hogy mi a baj. A Superpoleon sajnos nem jött ki a lépés, a verseny eleje jól kezdődött, de aztán kétszer is ütközésbe keveredtem és ezzel sok helyet és időt veszítettem. Én megteszek mindent, remélem holnapra sikerül megoldanunk a dolgokat és tudok egy sikeresebb versenyt futni.” – mondta el a HUMDA pilótája.

ugrás fel