EST. 2002

Erősen kezdett Sebestyén Peti új csapatával a PTR Hondával a misanói hétvégén

Misanóban debütált Sebestyén Peti a CIA Landlord Honda csapatnál és azonnal megmutatta, hogy rengeteg benne a potenciál az új motorral. A 16. helyen haladt át a célvonalon, így éppen csak, hogy nem sikerült pontot szereznie a világbajnokságban, bár aztán a pálya határainak elhagyása miatt büntetést kapott és elvettek tőle egy pozíciót, így a 17.helyel zárta az olasz versenyhétvégét.

„Elégedett és boldog vagyok az elmúlt napok miatt, természetesen kicsit többet vártam a versenytől. Sajnos az első pár kört túlságosan visszafogottan kezdtem, mert szerettem volna teljes versenyt menni, tapasztalatot gyűjteni és nem belemenni egy rosszul végződő csatába. Ennek következtében sokat veszettem és csak az utolsó körökben értem oda, ahol már a kitűzött helyekért tudtam volna harcolni, aztán a büntetésem miatt ez meghiúsult. Nyilván szeretném megtörni a jeget, pontot(pontokat) szerezni és úgy érzem, ezzel a motorral nem elérhetetlen a top10-es eredmény sem, amiért keményen fogok hajtani. Az új csapat fantasztikus, az első pillanattól nagyon jó volt velük együtt dolgozni és nagyon sok építő tanácsot kaptam, ami segített abban hogy minden kimenetelben gyorsuljak. A legfontosabb, hogy remekül érzem magam a motoron, élvezet volt vele menni egész hétvégén.”- mondta Peti

A CIA Landlord csapatfőnökének is tetszett Peti bemutatkozása, így összegezte a hétvégét:

„Azt kell, hogy mondjam Sebestyén Péter hétvégi szereplése nagyon pozitív kezdés volt. Nyilvánvalóan nem akart elesni az első versenyé
n, egy kicsit óvatos volt a kezdőkörökben, de aztán nagyon keményen harcolt. Néhányszor elhagyta a pályát, ezért büntetést kapott, de így utólag nem nagy különbség, hogy 16. vagy 17. lett. Abból a szempontból viszont rossz, hogy így nem tudott pontszerző helyért előzni az utolsó körben. A szabály az szabály, de 6 másodperccel volt a mögötte haladó versenyző, ezért számomra túlzott büntetés, hogy egy pozíciót elvettek tőle. A szabályoknak is következetesebbeknek kellene lennie, de nem azok. Péter megmutatta , hogy van benne potenciál és biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken jobbnál jobb pontszerző helyekért küzdhet majd. Kyle-al együtt most neki is lehetősége lesz tesztelni és versenyezni az új elektronikával, szóval egy erős szezonzárást várunk a CIA Landlord Honda csapatával. Köszönöm Kor és Matia munkáját, akik kiválóan tudtak együtt dolgozni Péterrel és így megmutattuk, hogy milyen erős a csapategység nálunk. Magabiztos hangulatban megyünk a nyári szünetre és nagyon optimistán tekintve az év további részére.”

Most kisebb szünet következik a bajnokságban, amit Peti fizikai és mentális felkészüléssel fog tölteni, hogy a lehető legjobb formájában térjen majd vissza. Augusztus végén tesztelni mennek majd az új csapatával Portimaóba, ezt követően szeptember elején pedig szintén Portugáliában ugyanazon a pályán folytatódik majd világbajnokság.

ugrás fel