EST. 2002

Értékes világbajnoki pontokkal fejezte be Sebestyén Peti a vasárnapi futamot.

A 13. helyen zárta az estorili hétvégét a a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. A felszáradó körülmények között zajló versenyen az első körökben jól kezdett a VB egyetlen magyarja, a futam második felére azonban a gumik teljesen elvesztették a tapadást.

Reggel esős warm up fogadta a mezőnyt, a vizes pályán rengeteg bukással indult a nap, a 15 perces edzést piros zászlóval is megszakították. A versenyre felszáradt ugyan a pálya, de a futam közben végig csepergett az eső, így nem volt könnyű dolguk a pilótáknak. Sebestyén Peti csapata egy új beállítással ment neki a változó körülményeknek, ami a futam első felében jó döntésnek bizonyult, utána viszont teljesen megszűnt a tapadás.

FIM World Championship Grand Prix, Round 03, 19.-22. May 2022, WorldSSP, Estoril, Portugal

„Ez egy nagyon komplikált verseny volt. Az első körökben jól éreztem magam a motoron, utána viszont a futam kétharmadát végigszenvedtem. Nem igazán tudjuk még mi okozta a gumik ilyen mértékű kopását, remélem megtalálja rá a csapat a válaszokat. A hétvége talán egyetlen pozitívuma, hogy a vállam egész jó, minimálisan hátráltatott csak már, úgyhogy a rehabilitáció jól halad.” – mondta el a HUMDA pilótája.

FIM World Championship Grand Prix, Round 03, 19.-22. May 2022, WorldSSP, Estoril, Portugal

A Supersport-világbajnokság következő fordulóját, két hét múlva az olaszországi Misanoban rendezik majd.

ugrás fel