EST. 2002

Everts is ráült a KTM-re

Szöveg: motorinfo.hu Fotó: KTM

Stefan Everts nem bízza krosszosaira a motor fejlesztését. A KTM új versenyigazgatója saját kezébe vette a dolgok irányítását, úgy készül az osztrákok kiváló motorosaival, mint aktív versenyző korában: fut, kondizik, biciklizik és versenyez. Azt taktikát alkalmazza, amit Rinaldi Yamahás korában, vagyis 45 perces futamokban (a vb-n 30 perc + 2 kör) ereszti össze a mattighoffeniek alkalmazottjait – rendre ő nyeri ezeket az összecsapásokat.

„Ugyan azt csináljuk, mint Rinaldi Yamahás koromban Cedric Melotte-tal és Marnicq Bervoets-cal (Melotte abban az évben megnyerte az idénynyitót). Szerintem így pontosabb képet kapnak a srácok jelenlegi sebességükről, és a hiányosságok is jobban előjönnek. Még fejlődniük kell Mantováig.”

David Philippaerts készül a leglelkiismeretesebben a két hónap múlva kezdődő világbajnokságra. Az olaszok reménysége ebben az évben költözik fel az MX1-es géposztályba, ezért még keményebben fejleszti fizikai állóképességét, főleg mert az alkarja gyakran bedurrant 250-es négyütemű motoron is.

A tízszeres világbajnok ezen kívül megtanítja Jonathan Barragant, David Philippaerts-t, Tommy Saerle-t és Tyla Rattrayt, hogy hogyan kell energiatakarékosan is a maximumot nyújtani – amivel annak idején ő is a porba alázta ellenfeleit.

Érdemes lesz az április elsején kezdődő soroztaban több figyelmet szentelni a KTM-es ifjoncoknak. Az is lehet, hogy négy Everts lesz a pályán.

ugrás fel