EST. 2002

Fellebbent a fátyol a 2020-as International GS Trophy helyszínéről: Kia Ora – Várunk Új-Zélandon!

„Irány a Paradicsom” – akár így is hangozhatna a BMW Motorrad hetedik alkalommal megrendezésre kerülő International GS Trophy versenysorozatának jelmondata, amely 2020 elején veszi kezdetét. A BMW Motorrad közép-európai idő szerint tegnap este 7 órakor jelentette be, hogy a rendezvény helyszíne ezúttal a kalandvágyó motorosok álomdesztinációja, Új-Zéland lesz.

„Irány a Paradicsom” – akár így is hangozhatna a BMW Motorrad hetedik alkalommal megrendezésre kerülő International GS Trophy versenysorozatának jelmondata, amely 2020 elején veszi kezdetét. A BMW Motorrad közép-európai idő szerint tegnap este 7 órakor jelentette be, hogy a rendezvény helyszíne ezúttal a kalandvágyó motorosok álomdesztinációja, Új-Zéland lesz. A résztvevő nemzetek mozgalmas időszak elé néznek, hiszen vár rájuk a selejtező futamok megszervezésének és legjobbjaik kiválasztásának feladata. Az elkövetkezendő hónapokban 18 csapat, illetve a 2016-os és 2018-as idényhez hasonlóan, egy nemzetközi női csapat is kiválasztásra kerül.

A 2020-as idényre benevezett csapatok: 

Ausztrália

Dél-Afrika

Dél-Korea

Egyesült Államok

Egyesült Királyság

Észak-Afrika (Marokkó, Algéria, Tunézia, Egyiptom)

Franciaország

India

Japán

Kína

Közel-Kelet

Latin-Amerika

Malajzia / Fülöp-szigetek

Mexikó

Női csapat(ok)

Olaszország

Oroszország

Skandinávia (Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország)

Thaiföld

BMW Motorrad Internation GS Trophy 2020 – Óceánia.

A 2018-as közép-ázsiai verseny végtelen mongol sztyeppéihez képest Új-Zéland teljesen más versenykörnyezetet és élményeket kínál a kvalifikált motorosok számára. Az új helyszín kapcsán Ralf Rodepeter, a BMW Motorrad marketingvezetője és termékmenedzsere a következőket nyilatkozta: „Tunézia, Dél-Afrika, Patagónia, Kanada, Thaiföld és a legutóbbi Mongólia után a BMW Motorrad ismét olyan helyszínt keresett, amely ideális terepként szolgál a GS-ek számára – ami rengeteg hivatalosan kijelölt terepen megtehető kilométert, kihívást jelentő útvonalat, látványos környezetet és izgalmas helyi sajátosságokat jelent. Új-Zéland mindezeknek tökéletesen megfelel. A festői flórával és gazdag maori kultúrával fűszerezett, az óceán, a vulkánok és az égbe nyúló hegyek látképével tarkított, változatos helyszínek olyan tökéletes körülményeket eredményeznek, hogy úgy gondoljuk, ez lesz a GS Trophy sorozat legizgalmasabb epizódja.

Új-Zélandról.

Új-Zéland Ausztráliától 1500 kilométerre keletre, a Csendes-óceánon található. Az Egyesült Királyságnál valamivel nagyobb, összesen 270 000 négyzetkilométeren elterülő ország két fő (északi és déli), valamint számos kisebb part menti szigetből áll. 4,9 millió főre tehető népessége viszont jócskán alulmarad a 66 millió lakosú európai szigetországgal szemben.

Figyelembe véve Auckland, Wellington, valamint Christchurch magas népességszámát, mindez gyér populációt jelent a vidéki területeken és számos régióban, amelyeket ezáltal vadonnak is nevezhetünk.

Geológiailag Új-Zéland a Pacifikus és Ausztrál-Indiai tektonikus lemezek fölött fekszik, ami számos (aktív) vulkánt, geotermikus régiót, akár 3700 méteres magasságot is elérő havasokat, valamint időnként szeizmikus aktivitást is eredményez.

Az elszigetelt helyzetének köszönhetően évezredekig zavartalanul fejlődő növény- és állatvilága kifejezetten egyedi. Akárcsak nemzeti jelképük, a kivi madár, amely csendben kutat élelem után a sziget őserdeinek sűrű lombkoronája alatt (ezen erdők kaurifenyő, rimu és totara fái értékes hajó- és házalapanyagnak számítottak, de napjainkban már védelmet élveznek, csakúgy, mint a kivi).

A táj gondoskodik az élményekkel teli versenyről, hiszen a motorosok a sivatagtól az erdőkön át, egészen a hegyekig számos tereppel találkozhatnak – akár egy nap leforgása alatt is. A nyári időszakban pedig a közép-európai augusztusi hőmérséklethez hasonló tapasztalható.

Új-Zéland kultúrája szintén nagyon gazdag, amit a maori bennszülöttek szilárd alapokon nyugvó közösségi elvei, lenyűgöző művészetük és kézművességük tesz igazán egyedivé.

Az Internatinal GS Trophyról.

Az Internatinal GS Trophy a BMW GS motorkerékpárok szellemiségének, az aktív kikapcsolódásnak, a kalandoknak és a GS modellek nyergében legyőzött akadályoknak az ünnepe. A 2020-as rendezvény a hetedik az International GS Trophy sorozat történetében. A korábbi helyszínek: 2018 – Közép-Ázsia (Mongólia), 2016 – Dél-Kelet-Ázsia (Thaiföld), 2014 – Észak-Amerika (Kanada), 2012 – Dél-Amerika (Chile, Argentína), 2010 – Dél-Afrika (Dél-afrikai Köztársaság, Szváziföld, Mozambik), 2008 – Észak-Afrika (Tunézia). Jelen rendezvényen 19 versenyző csapatot látunk vendégül – akár még húszat is –, ami 54-57 motorost jelent a világ minden pontjáról.

Az esemény nem egy hétköznapi verseny, a nemzetközi csapatok számos téren megmérettetnek – ami nem csak motorozást jelent. A versenyzők táborokban fognak megszállni esténként, ezzel is erősítve a testvériség és bajtársiasság szellemét. Mivel a GS Trophy egyúttal a kultúra és a természet ünnepe is, a résztvevők megismerhetik és megérthetik a helyi viszonyokat – az emberek és a rájuk váró terepek tekintetében. Egy csapat sikerének titka tehát a környezet tiszteletében, a rátermettségben, valamint a motorral és a csapattársakkal való összhangban rejlik.

Kövesd az eseményeket!

A rendezvény során a BMW Motorrad számos médiumot használ majd a kommunikációra a közösségi médiától a klasszikus nyomtatott sajtómegjelenéseken át egészen a profi álló- és mozgóképes napi összefoglalókig – a rendezvény közeledtével minden releváns információt meg fogunk osztani. Addig is keresd fel weboldalunkat, ahol további információkat találsz a rendezvénnyel és a csapatokkal kapcsolatban: gstrophy.com!

ugrás fel