EST. 2002

Gerg? újra motoron

Másfél hónappal ezelőtti súlyos balesete után Gergő ismét ott van a világbajnoki futam helyszínén. Műtött, csavarozott medencecsontja nem okoz problémát, egyedül bal csuklója a kérdéses, hogy mennyire tudja majd használni hosszabb távon, verseny közben.

Időközben a csapatnál is jelentős változás állt be, hiszen a teljes szerelő gárda lecserélődött. A monzai versenytől az olasz EDO Racing tapasztalt mérnökei (Luca, Stefano, Maurzio) segítik Gergőt.

Az " új csapat" máris túl van az első szabadedzésen, ahol elsősorban a futómű megfelelő beállításaira törekedtek. Gergő összesen 18 kört tett meg és bár az edzés végére nagyon fájt neki a keze a szíve vitte előre. Az orvosok minden edzés végén megvizsgálják a magyar motorost és az eredményeket figyelembe véve adnak engedélyt a következő edzés, majd a verseny megkezdéséhez.

Gergő gyors felépüléséért mindenképpen köszönettel tartozunk a külföldi orvosoknak, az itthoni kezeléseit végző orvosoknak, és kellett Gergő hatalmas akaratereje, kitartása is. És ott volt persze még vele a család, Stefano, akik végig tartották benne a hitet.

Az időmérő edzést ismét nagy szívvel kezdte Gergő, de a kvalifikáció során már komoly fájdalmai voltak. A balos kanyarokban nyilallt a bal csuklója és a medencéje is, amikor leért a térde az aszfaltra. Az edzés végére annyira bedagadt a keze, hogy szinte le sem jött a kesztyű róla. A vizsgálatot követően nem kapott orvosi engedélyt a folytatásra, a doktor a további hétvégi motorozásra csak annyit mondott határozottan: STOP!

Persze Gergő ésszel tudja, hogy teljesen jogos az orvosi döntés, de a szíve űzné-hajtaná tovább. Hétfőig Monzában folytatják kezelését, majd Imolába és jövő hét szerdától Le Mansban, így várhatóan a silverstone-i versenyen már ő is rajthoz állhat.

Stefano Favaro, manager nyilatkozata:
"Tisztában voltunk vele, hogy benne van a pakliban, hogy az alapos orvosi vizsgálatot követően nem kap engedélyt Gergő a versenyen való részvételhez, de Gergőnek muszáj volt megpróbálnia mire képes. Minden tisztelem az övé. Egy hősként tűrte a fájdalmat. Amikor az időmérő után megláttam a bedagadt kezét, rögtön tudtam, hogy nem szabad erőltetni a dolgokat, még várni kell. Most itt kint folytatódik tovább a rehabilitáció és bízunk benne, hogy Silverstone-ban már ott leszünk."

Faster

ugrás fel