EST. 2002

Grönholm: Rossinak semmi esélye

Nem rejtette véka alá véleményét Marcus Grönholm, a Ford rali csapatának els? számú pilótája a hétvégén az Új-Zéland ralin rajthoz álló Valentino Rossival kapcsolatban. A kett?ezredik év rali-világbajnoka szerint semmi esélye nem lesz a MotoGP-sztárnak, hogy labdába rúgjon a sorozat egyik legkeményebb állomásán.

„Rossi túl tapasztalatlan. Talán egy rallycross pályán még tudná tartani a lépést, de azt a tempót semmiképpen nem fogja tudni felvenni, amit mi diktálunk az erd?ben. Azt nem vitatom, hogy jól kezeli az autót, de versenytapasztalata nagyon kevés van, egyedül a navigátorában bízhat, de els?re nehezen megy ez mindenkinek. Így, pedig nehéz lesz értékelhet? eredményt felmutatnia. Sajnálom, de ez a véleményem.”

Rossi Subaruja készen áll a viadalra, melyet ugyanaz a Pro Drive csapat készíti fel, mint a japánok gyári autóit, ám egy félgyári alakulat színeiben nevezték a hétszeres világbajnokot az eseményre. Rossi eddig egy nagydíjon vett részt (2002 Brit Rally), de az sem tartott neki sokáig: 17 kilométer után az árokban fejezte be a viadalt. Hétvégén újra bizonyíthat (Grönholmnak is).

ugrás fel