EST. 2002

Guareschi tesztelte a Hypermotardot

Már megszokhattuk Federico Minoli Ducati-elnökt?l, hogy folyamatosan széljegyzeteket ír, blogbejegyzésekkel promotál és bels? információkat szivárogtat ki a márka ‘közösségi oldalán’, a Desmoblogon. Hétr?l hétre találni újdonságokat itt: most arról számol be az oldal, hogy a tesztpilóta Vittoriano Guareschi révén megkezd?dtek a Hypermotard pályatesztei a technikás Mores aszfaltcsíkján, Szardínia szigetén. Minoli fotókat és audiovizuális tartalmakat is közzétett, többek közt egy telefonbeszélgetés hanganyagát is Guareschivel, aki szerint a motor ‘k**va jó’, ‘készen áll az értékesítésre’ és ‘tökéletesek a beállításai’.

Guareschi elmondta, hogy összehasonlító tesztet is végeztek a Hypermotard egyik kategóriabéli ellenfelével, a KTM 950 Supermotójával, s a vörös motor körönként egy másodperccel gyorsabb volt a narancssárgánál (talán mert 1.078 köbcentis – a szerk.).

A szépségdíjas Hypermotard 1100 modellt, amely méltán nevezhet? az 1098 sportmotor után leginkább várt idei Ducati-alkotásnak, márciusban kezdik gyártani. Emlékeztet?ül néhány paraméter: legnagyobb teljesítménye 95 LE 7.750 percenkénti fordulaton, száraz tömege 179 kg (az S változaté 177 kg). Az alapmodell listaára (Olaszországban) 11.495 euró, az S-é 13.495.

ugrás fel