EST. 2002

Guy Martin idén nem indul a TT-n

Guy Martin, az országúti motorversenyek sokszín? figurája korábban már jelezte, hogy nem tervezi az indulást az idei TT-n. A döntését akkor nem tudtuk teljesen komolyan venni, az Ulster GP-n elszenvedett bukása utóhatásának könyveltük el. Most kiderült, hogy komolyan gondolta, a kórházban töltött id? alatt volt ideje végiggondolni.

Guy Martin

Néhány napja arról írtunk, hogy rajthoz fog állni a Brit Rallycross Bajnokság néhány fordulóján egy 600 lóer?s Ford Focus WRC-vel. Azóta Facebook oldaláról az is kiderült, hogy kerékpárversenyt is tervez idén, a Tour Divide nev? versenyen 4350 kilométert fog tekerni Kanadától Mexikóig.

„A Tour Divide után lehet, hogy soha többet nem akarok kerékpárra nézni, vagy nem akarok majd versenyezni, nem tudom. (…) Az is lehet, hogy jöv?re újra elindulok. Vagy találok valami más érdekes elfoglaltságot. Nem csak a motorok érdekelnek, azt gondolom, a francba, gyerünk, csináljuk!’

Martin élete 18 éves kora óta a kamionszerelésr?l és a motorozásról, 11 éve pedig a TT versenyzésr?l szól. Most úgy érzi, az agyának új dolgokra van szüksége, de azért nem fordít hátat a motorversenyzésnek sem. Idén több új rekordkísérletre is készül, például egy Triumph Rockettel sebességrekordot szeretne dönteni Bonnevilleben, ha a pálya állapota végre megengedi.

Hogy a TT versenyzéssel nem számolt le végleg, onnan sejtjük, hogy azt is tudja már, ha visszatér, azt a Team TAS csapatban fogja megtenni.

ugrás fel