EST. 2002

Guy Martin megismétli a „The Great Escape” nagy jelenetét

Az 1963-ban megjelent , hazánkban „A nagy szökés” címmel játszott mozi filmben Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough és John Leyton játssza a főszerepet.McQueen neve a szökési kísérlettel forrt végleg össze a Triumph márkával, akkor a színész egy 650 cm3-es Triumph TR6 modellel próbálja meg átugratni a szabadságtól elválasztó két kerítést.

Annak ellenére, hogy Steve kiváló motoros és autó versenyző volt (indult hatnapos versenyen is az USA színeiben), a filmben biztosítási okok miatt barátja Bud Ekins hajtotta végre a veszélyes jelenetet. A Virgil Hits kapitányt alakító Steve McQueen csak a két kerítés első részét tudta átugratni, a második szögesdrót megállítja a Triumphot.Guy úgy döntött, hogy mindkét kerítést átugorja, ezért még Bayer országba is elutazott egy stábbal, hogy találjon megfelelő helyet és kerítést.

A projekt több éves tervezést követően kapott engedélyt a Német-Osztrák határon, ahol 2,44 méter magas akadályokat kell majd átugratnia egy Triumph 1200 XE Scrambler típussal.A teljes jelenet a Channel 4 dokumentum adón lesz látható, december 8-21 között. Ha felkerül videómegosztóra a jelenet azonnal frissítjük a cikket, addig is akinek van lehetősége keressen rá a csatorna műsorai között.

ugrás fel