EST. 2002

Guy Martin nem indul jöv?re a TT-n és a North West 200-on sem

Egy utcai motorversenyz? számára az év két legfontosabb versenye az Isle of Man TT és a North West 200, Guy Martin mégis úgy döntött, 2016-ban mindkett?t kihagyja.

A hírt Martin legutóbbi önéletrajzi, When you dead, you dead cím? könyvéb?l tudhattuk meg. Reméli, hogy csapata, a TAS Racing megért? lesz a döntésével kapcsolatban. Ez nem jelenti azt, hogy Martin visszavonul, a két nagy verseny kivételével a többi tervezett eseményen rajthoz fog állni. Persze el?bbi sem lenne meglep?, elégszer emlegette már, hogy szereti civil, kamionszerel? foglalkozását, és tökéletesen elégedett lenne, ha azzal kellene foglalkoznia élete végéig.

Guy Martin

A North West 200-as versenyt mindig is unalmasnak tartotta, és nem is titkolta a véleményét. Sikánok és nulla technikát igényl? gyors egyenesek egymásutánjaként jellemezte, amin a nagymamája is végig tudna menni.

A brit versenyz? a TT és a NW200 helyett új izgalmakra vágyik, például elindul a Tour Divide nev? kerékpárversenyen Észak-Amerikában, aminek ?rület-faktorát 4416 kilométeres hossza adja Kanadából indulva British Columbián, Albertán, az Egyesült Államokon, Montanán, Idahón, Wyomingon és Coloradón át Új-Mexikóig.

Guy Martin számára nem újdonság a hosszú távú versenyzés, nemrég Indián motorozott keresztül egy brit tévécsatorna dokumentumfilmje kedvéért. Legutóbb a Triumphfal készül Bonneville-ben a szárazföldi sebességrekord megdöntésére, de végül nem került rá sor, az eseményt sajnos törölték.

ugrás fel