EST. 2002

Gyártásban a műanyag úthálózat

Útépítés ahogy a LEGO tenné. A VolkerWessels leányvállalata a KWS keményen dolgozik az utak következő generációjának létrehozásában. A PlasticRoad nemcsak moduláris kialakítása ( könnyű, gyorsabban telepíthető és tartósabb ) de környezetvédelmi megoldása is kiemelkedő, amit a növekvő műanyagkezelés területén lehetne elérni vele.

Jelenleg a világ egyik legnagyobb problémája, hogy mit kezdjen az újrahasznosított töménytelen mennyiségű műanyag hulladékkal. Becslések szerint jelenleg 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, míg a hulladék 55% egyszerűen elégetik. A PalsticRoad tehát egy második lehetőség a műanyag számára, amivel jelentősen lehetne csökkenteni a szén-dioxid-kibocsájtást. A kezdeti számítások alapján a gyártási folyamat tisztább és a szállítási teher is 85%-kal csökkenthető a hagyományos útépítéshez képest.

A tervekből pedig valóság lesz a hollandiai Zwolle városában, ahol telepíteni kezdték az új útburkolatot. Remélhetőleg hamarosan hozzánk is eljut ez a különleges technológia.

Fotók és bővebb infó: https://www.plasticroad.eu/

ugrás fel