EST. 2002

Hayabusa vs Jeep Grand Cherokee

A címből szerintem mindenki eldöntötte a verseny végkimenetelét, pedig a videón meglepő eredmény születik. A végeredményt nem áruljuk de némi infót még társítunk a futamhoz.

A sokak által csak csirkének becézett Jeep-nek egy olyan verzióját láthatjuk, ami a Trackhawk nevet viseli. Ez a típus egy V8-as, 6.8 literes 707 lóerős motorral van szerelve ami 875 Nm nyomatékot teker le az aszfaltra. A gyorsulása is megszégyenítő, 3.5 másodperc alatt éri el a 100 km/h órát. A videó végén jól látszik, hogy a negyedmérföldes verseny végén megközelítőleg 290 km/h-val hasít át a célon.

Persze a Hayabusa is simán tudja ezeket az adatokat hozni még gyári állapotban is. A videó megnézése után többször lelassítottuk és próbáltuk kinagyítani a képeket. Nem vagyunk benne biztosak de szerintünk egy hölgy ül a Suzuki nyergében, ami még a végeredmény tekintetében is tiszteletre méltó dolog. Az egyest mintha kicsit elrontotta volna de így is örülünk, hogy hölgyek is indulnak, már széria gyorsulási versenyeken is.

ugrás fel