EST. 2002

Eld?lt? Így állítsd fel

A testünk leger?sebb izmai a lábunkban és a hátunkban vannak. Ha felborul a több száz kilós motorunk, a megfelel? technikával és a megfelel? izmaink használatával könnyedén fel tudjuk állítani akár egymagunk is.

1. Gyújtást kikapcsolni, tedd sebességbe. A kormányt úgy fordítsd, hogy az els? kerék a föld felé nézzen. Ha a motor a bal oldalán fekszik, balra, ha a jobb oldalán, akkor jobbra nézzen a kerék. Ha a jobb oldalán fekszik, nyisd ki az oldalsztendert! (Ha felállítottad, ez meggátolja, hogy átessen a másik oldalára.)

Mi a teend?, ha felborul a motor?

2. Háttal fordulj a motor felé, a fenekedet támaszd az ülés közepéhez.

Mi a teend?, ha felborul a motor?

3. Guggolj le és fogd meg a kormányt! Ha a motor a bal oldalán fekszik, a bal oldali kormányt ragadd meg a jobb kezeddel.

Mi a teend?, ha felborul a motor?

4. A másik kezeddel keress stabil pontot, ahol megragadhatod a motor oldalát, ez lehet a váz vagy az ülés, a lényeg, hogy minél alacsonyabban legyen.

Mi a teend?, ha felborul a motor?

5. Emeld fel az állad, nézz fölfelé. (Ezzel kiegyenesíted a hátad, ami a sérülések elkerülése miatt fontos.) Kezdj el nyomni a lábaddal és a fenekeddel, közben apró lépésekkel indulj el hátrafelé, amíg a motor fel nem áll. Vigyázz, hogy ne borítsd át a másik oldalra!

Mi a teend?, ha felborul a motor?

Persze alap, hogy ne er?lködj feleslegesen. Ha van a közelben arra alkalmasnak látszó személy, ne habozz megkérni, hogy segítsen!

Forrás: www.cycleworld.com (The Total Motorcycling Manual)

ugrás fel