EST. 2002

Horror a Gas Gas-nál: ég? gumik és egy felakasztott bábu várta a gyárban a KTM embereit

Két felgyújtott gumibála és egy KTM ruhába öltözött, a falra felhúzott bábu várta a KTM embereinek érkezését a Gas Gas gyárban, a spanyolországi Saltban. Egy tábla is volt a bejárat mellett „Ez nem a ti otthonotok’ felirattal. Hogy kinek a m?ve, nem nehéz kitalálni, bizonyára a Gas Gas munkásai tiltakoztak ilyen módon az ellen, hogy a KTM felvásárolja a cs?dbe jutott spanyol gyártót.

Gas Gas gumiégetés KTM

Az elhúzódó pénzügyi problémák következményeként megindult a Gas Gas felszámolása. A felszámolókat külön kérni kellett, hogy legalább a már legyártott motorokat és alkatrészeket engedjék értékesíteni, hogy a jelenlegi Gas Gas tulajdonosok élvezhessék a motorjaikat.

A Gas Gas félelme jogos, ha az akciójuk durva is. Amikor a KTM felvásárolta a Husqvarnát, bezáratta a cég Varese-i gyárát Olaszországban. A Gas Gas alkalmazottai attól tartanak, hogy a KTM ugyanezt fogja tenni velük is, bezárják a spanyolországi gyárat, elviszik az értékes szellemi tulajdont, az embereket pedig szélnek eresztik. A KTM-nek jól jöhetnek az ? kínálatukból hiányzó triál motorok, a gyártásukat pedig bizonyára átvinnék Mattighofenbe.

Ez lehetséges forgatókönyvnek t?nik, csak a Gas Gas-nak nincs sok oka a keménykedésre. Egyedül nem tudják megoldani ezt a helyzetet, szükségük van valakire, aki kifizeti a számláikat és újraszervezi a folyamatokat, hogy a cégnek legyen újra esélye nyereséget termelni.

Reméljük, a horror trükkjeikkel nem riasztják el a saját megment?jüket.

ugrás fel