EST. 2002

HTS-dominancia Tápióbicskén

A magyar motokrosszbajnokság utolsó előtti fordulóján kettős győzelmet ünnepelhettünk. Szvoboda Bence és Hugyecz Erik is diadalmaskodott Jakob Kristóf pedig dobogóra állhatott!

Szvoboda Bencét (#521) csak az első kanyarig látták az ellenfelek

Szvoboda Bence (#521) megmutatta a hazai közönségnek, hogy milyen egy világklasszis teljesítmény! Kiválóságunk a nyár során sikert sikerre halmozott Európa-szerte, és komoly motokrosszbajnokságokban győzedelmeskedett. Németország, Ausztria, Szlovákia és Csehország után most Magyarország legjobbjain volt a sor, hogy fejet hajtsanak a kilencszeres magyar bajnok tempója előtt.

“Mindig jó érzés hazai közönség előtt versenyezni, és az különösen jól esett, hogy sokan gratuláltak személyesen az elmúlt hónapok sikereihez. Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni ezt! A tápióbicskei futamok nagyon jól sikerültek, semmilyen kockázatot nem vállalva, nagy fölénnyel nyertem mindkettőt. Sajnos a tavaszi sérülésem miatt bajnoki esélyeim nincsenek, így próbálom maximálisan élvezni az év hátralévő versenyeit.” – összegezte a hétvégét a Szvoboda.

A somogyi fiú teljesítményét tovább fokozza a tény, hogy a Gaildorfban újabb komoly ütést kapó korábban eltört csuklója továbbra is hátráltatja a motorozásban, és a tápióbicskei futamot beinjekciózva vállalta. Ez nem látszott meg a tempóján: ellenfeleihez képest három másodperccel jobb köridőket futott, a második helyezettre fél percnél is nagyobb vereséget mért az MX Open kategória mindkét futamában.

Hugyecz Erik szinte már bajnok az MX2-esekél

Az MX2-eseknél Hugyecz Erik (#141) akarata érvényesült, akinek a fölénye legalább akkora a kisebb köbcentis kategóriában, mint csapattársáé a királykategóriában. A nógrádi klasszis Tápióbicske után is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, és már csak egy futamra van a hetedik magyar titulusától. Ha a szezonzáró gyáli viadal első futamát gond nélkül teljesíti, 2018-ban ő lesz az MX2-es géposztály magyar bajnoka.

“A tápióbicskei pálya mindig feküdt nekem, most is nagyon jól éreztem magam rajta. Az első futamban jó tempót tudtam menni, felvettem a harcot a nagyobb köbcentis motorokkal is. Ez sokat kivett belőlem, így a második futam utolsó harmadában inkább a biztos célba érésre koncentráltam, mint a köridők megdöntésére, de így is stabilan nyertem a kategóriámat. Már csak egy verseny maradt, hogy beteljesítsük a csapattal azt, amit az év elején célként kitűztünk, vagyis a magyar bajnoki címet.” – értékelte teljesítményét Hugyecz.

Legifjabb versenyzőnk teljesítménye is elismerést érdemel. A 15 éves Jakob Kristóf (#771) felnőtteket meghazudtoló tempóval abszolválta a futamokat, és a szenzációsnak mondható második helyen zárta az MX2-es kategória tápióbicskei küzdelmeit. Ez volt Jakob első dobogós helyezése a felnőttek között.

Jakob Kristóf felnőtt Tápióbicskén

Kiss Márk (#515) és Kerese Gábor (#3) futamai nem szűkölködtek a kalandokban. Kiss mindkét futamában bukott, így csak kategóriájának negyedik helyén zárt. Csapatunk rangidős versenyzője egy korábban elszenvedett vállsérülés fájdalmai hátráltatták, és a biztos célbaérést szem előtt tartva a nyolcadik pozícióban végzett az MX Open mezőnyében.

HTS-es eredmények Tápióbicskéről:
Szvoboda Bence – MX Open 1. hely
Hugyecz Erik – MX2 1. hely
Jakob Kristóf – MX2 2. hely
Kiss Márk – MX2 4. hely
Kerese Gábor – MX Open 8. hely

Élsport MX2 bajnoki pontállás 4 forduló után:
1. Hugyecz Erik (HTS Team) – 200 pont
2. Déczi Balázs – 161
3. Jakob Kristóf (HTS Team) – 149
4. Kiss Márk (HTS Team) – 133
5. Thomas Windish – 95

Élsport MX Open bajnoki pontállás 4 forduló után:
1. Szőke Márk – 178 pont
2. Peter Hudak – 158
3. Vaclav Kovar – 139
4. Kerese Gábor (HTS Team) – 127
5. Gaál Norbert – 121

A magyar bajnokság 2018-as versenynaptára:
Április 15. Nyáregyháza
Május 13. Kiskunlacháza
Június 3. Kaposvár
Augusztus 26. Mnisek
Szeptember 16. Tápióbicske
Szeptember 30. Gyál
Október 14. Monor, csapatverseny

fotók: NN photography

ugrás fel