EST. 2002

ICEdot – egy szenzor a sisakodon segíthet a bajban

A rendszer az okostelefonodra telepített alkalmazással kommunikál. Ha elesel, a szenzor érzékeli azt, és bluetooth-on keresztül jelet ad a telefonodnak. Ha nincs komolya bajod, a jelzést képest vagy kikapcsolni, viszont ha meghatározott id?n belül nem reagálsz, a telefon automatikusan riasztja azokat a személyeket, akiket korábban megadtál, mint baleset esetén értesítend? hozzátartozókat. Az alkalmazás tudja a GPS koordinátáidat, így meg tudja mondani, pontosan hol vagy.

A rendszer része egy karköt? vagy matrica, ami tartalmaz egy nyolcjegy? kódot, az azonosítódat, ami egy központi adatbázisban tárol minden rád és az egészségi állapotodra vonatkozó információt. (Pl. öröklött betegség, rendszeres gyógyszerszedés, allergia, gyógyszerérzékenység) Ezt a csuklódon kell viselned, vagy elhelyezned a ruházatodon vagy a személyi igazolványodban, hogy a helyszínre érkez? segítség könnyen megtalálja. A kódot a központi adatbázis weboldalán beírva az információ mind azonnal hozzáférhet?, így a ment?sök szakszer? és személyre szabott segítséget tudnak nyújtani.

Az ICEdot segítségével bátrabban mehetsz el motorozni, síelni, de akár futni is, mert ez a nagy sárga pont a szemét mindig rajtad tartja.

A szenzor ára 149 USD.

www.icedot.org

ugrás fel