EST. 2002

Információk az új 1250 GS-ről!

A német Motorrad magazin a közelmúltban kiadta az új R 1250 GS tervét, illetve információkat róla. Egy olyan újságról van szó ami szorosan kötődik a bajor gyárhoz és a múltban adott információik gyakran tartalmaztak valódi infókat a BMW modellekről.

Ezek alapján mondhatjuk, hogy a mostani hírek már több mint pletykának számítanak. A BMW legkedveltebb modelljének számító motor új generációja nagyobb teljesítménynél érkezik hamarosan a piacokra. Az 1170 cm3-t váltja egy 1254 cm3-es erőforrás aminek legnagyobb teljesítménye eléri a 134 lóerőt.

A német magazin szerint természetesen marad a vízhűtés és a már megszokott Boxer motor, valamint változó szelepvezérlési rendszer kap az új blokk. A rendszer minden bizonnyal javítja a teljesítményt alacsony fordulatszámon, növelve a nyomatékot.

A design tekintetében a vonalak még élesebbek lesznek, fenntartva a kaland kategória vezető szerepét. A GS-t sok gyártó szeretné másolni vagy utánozni és betőrni arra a szegmensre amit a BMW már évek óta ural a modellel.

Az új R 1250 GS tömege 249 kg, míg az Adventure tömege 268 kg lesz. Ez annak köszönhető, hogy a változó szelepvezérlés rendszer és a motor már megfelel az euró 5 követelményeinek, azaz a még szigorúbb kibocsátási normáknak. Ehhez a rendszerhez összetettebb és hatékonyabb kipufogó rendszerre van szükség.

ugrás fel