EST. 2002

John McGuinness lánya a TT alatt nem ment suliba, apunak most büntetést kell fizetnie

John McGuinness 120 fontos büntetést kapott, amiért a lánya ahelyett, hogy iskolába ment volna, apukája versenyét nézte az Isle of man TT-n.

McGuinness elvitte hatéves lányát, Masie-t a múlt hónapban a legnagyobb országúti versenyre, ahol 23. gy?zelmét gy?jtötte be 132,701 mérföld per órás sebességgel a Senior futamban. McGuinness azt mondja, a családja nélkül nem tud versenyezni.

A Great Wood Általános Iskola nem sokkal korábban megengedte Masie-nek, hogy elutazzon Ausztráliába, de akkor figyelmeztették, hogy a következ? mulasztás pénzbírsággal fog járni. „Csak kivételes esetekben engedélyezhetjük a távolmaradást’ – mondta a kislány osztályf?nöke.

McGuinness a helyi lapnak azt mondta: „A TT a legnagyobb, legveszélyesebb dolog számomra, amiben a családom mellettem áll. Elég veszélyes a munkám, a családom jelenléte nélkül nem tudok koncentrálni. ?k számomra a bástya, szükségem van rájuk ilyen helyzetekben.’

John McGuinness Isle of Man TT

John McGuinness, a felesége Becky, és a kislányuk a futam után

„Az édesapám és szinte az egész család a Man szigeten van, nincs kire hagyni a gyerekeket. Mikor ott vagyunk, a feleségem elviszi ?ket mindenfelé, múzeumokba, vagyis egy csomó mindent tanulnak. Amikor versenyzem, akkor pedig ott vannak ?k is.’

McGuinness tudta el?re, hogy meg fogják büntetni, csak azt nem érti, a pénzt miért nem az iskola kapja az önkormányzat helyett.

Fotó: iomtoday.co.im

ugrás fel