EST. 2002

Jön a 250-es Kis Herceg?

A piacról valami miatt látványosan hiányoztak, most viszont határozottan kezdenek visszaszivárogni a kisköbcentis motorok.

Pedig az alacsony büdzsével is fenntartható, városi-alvóvárosi közlekedésben kiváló alternatívát nyújtó kisebb motorok. A Honda a CBR250R-rel odadobta a keszty?t a negyedliteres Kisnindzsának, és a pletykák szerint a KTM sem szeretne kimaradni a mókából: készítik, állítólag, a 125-ösre ráduplázó Duke-ot.

Jön a 250-es Kis Herceg?

KTM-f?nök Stefan Pierer a maga részér?l eltökélt: a KTM szeretne mihamarabb egy 250 vagy 300 köbcentis csupaszt kihozni a tizenéves korosztályt célkeresztbe véve. M?szakilag nagy eltérésre nem kell számítani a nyolcadliteres verzióhoz képest.

A krosszmotorokhoz képest Mattighofen már egészen más, távoli utakon bóklászik, ami nagyban betudható az osztrák gyártó mögött álló – több, mint 38%-os tulajdonos – indiai Bajaj csoportnak. A 125-ös kivitel alapjain (azonos motorfelépítés, vázszerkezet, esztétika) egy komoly kis arzenált állíthat fel a KTM tiniknek szánt Duke-okból. A konkrét hírek még váratnak magukra, de 2011 elején már felvilágosultabbak leszünk.

ugrás fel