EST. 2002

Kalapács alatt Carl Fogarty két Ducatija

Négy világbajnoki cím, ötvenkilenc megnyert futam Ducati 916-tal illetve 996-tal. És megannyi más részsiker. Lehengerl? mérleg, aligha csoda, hogy Fogarty urat a ‘King’ megkülönböztet? névvel ruházta fel a közönség, hiszen valóban a Superbike királya volt a maga idejében. Egyéni stílusa a pályán kívül a vezetésben egyaránt emlékezetes.

Most azért van módunk megemlékezni minderr?l, mert a Bonhams aukciósház soron következ? árverésén kalapács alá kerül Károly király két Ducatija, melyek jelenlegi tulajdonosa egy észak-ír nemzetiség? magánszemély. Az els? egy 888-as, amellyel az SBK-ben éppúgy gy?zni tudott, mint az 1993-as North West 200-as viadalon.

Kalapács alatt Carl Fogarty két Ducatija

A mostani tulaj 2005-ben vásárolta és egy coventry-i Ducati-specialistával újíttatta fel. Becsült értéke 26 ezer és 30 ezer font közé esik. Ha valaki kedvet kapott volna rá, és a hétvégi ötöslottó nyer?számait jól tippelte meg, a tételt április 24-én ütik le a staffordshire-i motorkiállításon.

A második darab egy kilencvenes évekbeli Superbike-ikon, a 916PS Fogarty Replica 1998-ból. Ez sosem versenyzett, Foggy motorjának utcai változata, melyet neki dedikálva jelentettek meg igen korlátozott páldányszámban. A szóban forgó 916SP a kettes sorszámmal hagyta el a gyártósort a rajta található emlékplakett tanúsága szerint, alvázszáma pedig szintén sokatmondó: S3 FOG. A harmadik vébé-cím megnyerését ünnepelte ezzel a replikával a Ducati. 21 és 25 ezer font közé taksálják a becs?sök (1 GBP=323,57 HUF, az MNB 19-i középárfolyamán).

ugrás fel